Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Marti 21 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE

Fenomenul fotovoltaicelor: Numărul prosumatorilor racordați se apropie de 100.000, iar puterea instalată este aproape cât a două reactoare nucleare. Un raport al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) arată că fenomenul fotovoltaicelor ia amploare de la lună la lună. Numărul prosumatorilor racordați la rețelele de distribuție depășise 96 mii în luna septembrie, iar puterea electrică instalată era de 1.226 MW. (hotnews.ro)

Legea pensiilor, adoptată în Camera Deputaților. Opoziția acuză lipsa banilor pentru aplicarea legii. Parlamentarii din comisie au clarificat o prevedere controversată care ar fi dus la scăderea anumitor pensii după recalcularea prin noua formulă stabilită de noua lege. O altă prevedere a fost cea care privește vârsta de pensionare a minerilor, care se vor putea pensiona în continuare la 45 de ani. (EuropaLibera)

Americanii de la AIT Logistics, unul dintre principalii furnizori de soluții de logistică la nivel global, intră în România. Compania americană AIT Worldwide Logistics, printre principalii furnizori de soluții pentru lanțul global de aprovizionare, se extinde în România, preluând afacerile locale ale olandezilor de la Lubbers Logistics. (profit.ro)

Dan Air și-a deschis oficial baza operațională din Bacău. Compania românească va zbura către opt destinații din Europa. Compania aeriană românească DAN AIR și-a deschis oficial baza operațională pe Aeroportul Internațional “George Enescu” fin Bacău și a anunțat că va avea curse către opt destinații din Europa: Londra, Bruxelles, Torino, Dublin, Roma, Barcelona, Liverpool și Catania. (profit.ro)

Grupul Autonom, fondat de fraţii Marius şi Dan Ştefan, intră pe piaţa de ride hailing din Bucureşti cu un nou serviciu, Blue, după o investiţie de 5 mil. euro. Flota include 100 de maşini electrice Tesla. În prima fază, aplicaţia va pune la dispoziţie o flotă de 100 autovehicule electrice Tesla Model 3 şi Model Y pentru deplasări prietenoase cu mediul în zona metropolitană. (zf.ro)

STIRI DIN IASI

Cozi uriaşe pe şoseaua Bucium. Se blochează iar jumătate de oraş? La primele ore, şoferii şi-au arătat nemulţumirea de faptul că în intersecţia de la bd. Poitiers încă se efectuau lucrări, deși programul stabilit de municipalitate era că se va lucra doar noaptea. Pe de altă parte, firma constructoare a anunțat închiderea accesului din Bucium spre strada Trei Fântâni timp de o lună. (Ziarul de Iasi)

Dezbatere publică: 6 blocuri, cu 8 etaje, vor fi construite în jurul Lidl Moara de Foc. Proiectul imobiliar propus de firma Gral Construct în zona din jurul Lidl Moara de Foc a ajuns în etapa de consultare publică: pe 6 decembrie va avea loc o dezbatere în acest sens la sediul municipalității. Compania propune un ansamblu rezidențial care va cuprinde câteva sute de apartamente. (apix.ro)

Elvețienii de la Jacobs au finalizat lucrările la clinica MedEuropa. Noua clinică MedEuropa, din Păcurari, din zona fostei fabrici de bere, este pe punctul de a fi inagurată: investitorii (familia Jacobs prin firma MedEuropa Investiții) finalizând lucrările atât la clădire, cât și facilitățile aferente (accesuri, parcări etc.). (apix.ro)

Primăria Iași mai achiziționează 18 tramvaie noi Bozankaya, din Turcia. Veste importantă pentru ieșeni. Primăria mai achiziționează încă 18 tramvaie noi. Licitația a fost finalizată, iar valoarea proiectului de achiziție a tramvaielor este de 177.217.200 de lei cu TVA. (bzi.ro)

Parc fotovoltaic in comuna Tutora pentru producerea energiei electrice destinate institutiilor publice. În ultima ședință a Consiliului Local al comunei Țuțora, printre proiectele discutate a fost și cel privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza studiu de fezabilitate pentru investiția „Înființare parc fotovoltaic în comuna Țuțora, județul Iași”. În urma aprobării acestui proiect se are în vedere obținerea finanțării necesare realizării obiectivului prin Fondul pentru Modernizare . Se dorește sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Criminal Code | Official Trailer | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top