Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri, 18 Ianuarie

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe Instagram, Facebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

Stiri Scurte:
Primele fotografii-spion cu noua mașină care va fi fabricată la Craiova. Ford pregătește uzina din Craiova pentru a începe producția unui nou automobil, în două versiuni de caroserie, după ce SUV-ul EcoSport iese din producția de serie.

Sezonul 5 „Formula 1: Drive to Survive” din 24 februarie 2023. Netflix a anunțat alături de Formula 1 că în 24 februarie, începe sezonul 5 din celebrul serial “Drive to survive”. Acest serial a ajutat foarte mult că Formulă 1 să aibă în 2022 recorduri peste recorduri de spectatori la fiecare cursa din circuit.

Cartea prințului Harry, Rezervă/Spare, a apărut și în România. Se găsește în librării dar și la eMAG și la Libris (transport gratuit), tradusă în limba română de către editura Nemira.

Cum afectează temperaturile de 14 grade în ianuarie anul agricol din 2023. Un specialist explică: „nu este încă grav, dar sunt riscuri mari”. Temperaturile deosebit de ridicate din prima parte a acestei ierni nu reprezintă neapărat un lucru exclusiv negativ pentru anul agricol 2023, cu condiţia să se respecte o serie de factori. Dacă temperaturile de peste 14 grade, pe alocuri, în Moldova, la mijlocul lunii ianuarie, vor afecta puternic pomii fructiferi sau arbuştii ornamentali, culturile de toamnă profită de temperaturile mai calde, după cum explică şef lucrări dr. ing. Ioan Puiu, titularul disciplinei de fitotehnie (tehnologii de cultură a plantelor) de la Facultatea de Agricultură a Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV).

Stiri din Iasi:

A fost aprobat oficial traseul autostrăzii Iașului: 55 poduri, 2 tunele și 9 noduri rutiere. Consiliul Tehnic-Economic al CNAIR a aprobat traseul final al autostrăzii Tg Neamț – Iași – Ungheni, un drum care are o lungime de peste 90 km și se desfășoară exclusiv pe teritoriul județului Iași, motiv pentru care a fost supranumită de presă drept „autostrada Iașului”.

Cel puțin 15 firme sunt implicate în licitația care va desemna proiectantul ce va „desena” traseul drumului ocolitor al orașului Podu Iloaiei. CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate aferent construirii unui drum ocolitor al orașului Podu Iloaiei, prin zona de sud a localității. Cei trei ofertanți au numeroși subcontractanți ceea ce a determinat ca nu mai puțin de 15 firme să fie implicate în această procedură, în condițiile în care valoarea contractului este de circa un milion de lei.

Doi medici de la Socola au luat clădirea Romtelecom din Dacia. Fosta clădire Romtelecom din cartierul Dacia nu se mai află în proprietatea omului de afaceri Marius Şandru, potrivit verificărilor făcute de „Ziarul de Iaşi”, aceasta fiind vândută unei firme ieşene controlată de doi medici. Imobilul este deţinut în prezent de Equilibrium Home SRL, societate administrată de Mihaela Dobrovăţ şi Raluca Maria Radu, medici psihiatri din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi, care deţin şi Clinica Equilibrium din Iaşi.

Bugetul Municipiului Iași este supus votului în Sala Mare a Primăriei. A început ședința ordinară în cadrul căreia va fi votat bugetul local pentru anul 2023. Estimarea bugetului este de 2,2 miliarde de lei. Toți consilierii locali sunt prezenți.

Miroslava are în acest an un buget total de aproape 100 milioane lei. Comuna Miroslava continuă să se dezvolte într-un ritm susținut, iar veniturile la autoritatea locală cresc an de an. Miroslava este cea mai bogată comună din județ și se numără printre primele din țară. Față de anul trecut, bugetul estimat este cu 44% mai mare.

Mandalorian sezonul 3 vine pe 1 martie pe Disney+

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top