Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri, 18 Martie

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice si pe cele publicitare.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. La finalul rubricii, vom publica si cate un cont de instagram.com a cate unui iesean care contribuie in anumita masura la imaginea orasului dar si cate un blog post.

Stiri Scurte:
– Leul s-a depreciat, atingând un nou minim istoric de 4,8448 unităţi/euro.
– Blue Air suspendă zborurile regulate începând cu data de 21 martie.
– Guvernul de la Roma a decis renaționalizarea companiei aeriene Alitalia, invocând epidemia de coronavirus.
– Angajații Ford Craiova vor fi trimiși în șomaj tehnic, între 19 martie și 5 aprilie, interval în care vor încasa 78% din salariu.
– ING Bank România oferă clienților persoane fizice posibilitatea să amâne două rate. Liniile de credit ale companiilor vor fi prelungite cu 3 luni. (Profit.ro) Măsuri de suspendare a ratelor au mai anunțat și CEC Bank, Banca Românească, Raiffeisen, Banca Transilvania.

Stiri despre Coronavirus: Lumea largă: Statistici la zi. Harta lumii. Date primare aici, dacă vreți să vă faceți propriile grafice. Altă hartă.

Zborurile România-Spania sunt anulate. Asta după ce autoritățile din Spania probabil au îmbolnăvit vreo 60 de români, permițând unui bolnav de Covid-19 cu diagnostic clar să se urce într-o cursă Madrid – București. Omul n-a zis nimănui despre asta, iar odată ajuns aici, a scos hârtia cu diagnosticul și a cerut să fie dus la spital.

Măsuri de prevenție privind infectarea cu noul coronavirus (Covid-19)
Nu uitati sa va spalati pe maini si sa incercati sa aveti contact cu cat mai putine persoane.

Minune mare făcută cadou de coronavirus la Iaşi: poluarea a scăzut cu 37%
Cred ca e unul din putinele lucruri bune pe care Coronavirus le aduce. Se stia deja ca Iasul este cel mai poluat oras din Romania (dupa Bucuresti). Asta s-a întâmplat în cel mai poluat punct al oraşului: Podul de Piatră.

fashiondays.ro

Activitate suspendată pentru restaurante și localuri publice. Măsura, aplicată și sălilor de sport, de jocuri, saloanelor de frumusețe. Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat marți seara că se suspendă activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice. Activitatea lor poate continua însă pentru livrare la domiciliu sau alte activități, care nu presupun clienți într-o incintă.

Transportul în comun, limitat drastic începând de astăzi în Iași
Primăria Iași a adoptat ieri o măsură fără precedent: transportul public local va funcţiona doar în anumite intervale orare începând de astăzi. Astfel, conform municipalităţii, în intervalul 8:00 – 15:30, tot parcul auto al CTP (autobuze şi tramvaie) va fi în depouri şi garaje. Anterior, timp de trei ore (5:00 – 8:00) transportul local va funcţiona în condiţii normale. După-amiază, activitatea de transport local va fi reluată în intervalul 15:30 – 18:00. Ulterior, timp de trei ore, până la ora 21:00, va fi din nou sistată. „Între orele 21:00 şi 22:45 se reia activitatea de transport la 25% din capacitate. Orice altă necesitate va conduce la alte modificări în transportul public“, a anunţat ieri Primăria. De precizat că există şi o excepţie de la orarele anunţate, respectiv pe traseul 5 (Dacia – Ţuţora), unde va fi asigurat transportul persoanelor care lucrează în Zona Industrială în intervalul 13:00 – 18:00.

Peste 3.500 de persoane – familii cu copii şi vârstnici, cea mai mare parte cetăţeni români – sunt blocate la frontiera dintre Austria şi Ungaria, după ce Ungaria a închis graniţele pentru transportul de persoane. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a cerut omologului ungar crearea unui coridor umanitar pentru a permite tranzitul neîntrerupt al acestora spre România. (News.ro)

Multe complexe comerciale din Iasi isi modifica programul de functionare:
Din 16 martie 2020 Centrul Comercial Felicia functioneaza dupa un nou program

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top