Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri 20 Septembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9388 Lei sus
Dolar american – 4.5768  Lei sus
Lira sterlină – 5.7595 Lei jos
Francul elveţian – 5.1664 Lei sus

STIRI SCURTE

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat, că a primit de la guvernul canadian scrisoarea de interes privind finanţarea proiectului unităţilor 3 şi 4 de la centrala nucleară Cernavodă. Este vorba de 3 miliarde de dolari canadieni. Potrivit lui Burduja, cu susţinerea tuturor nivelurilor instituţionale ale statului român, există ”toate premisele de a fi martori în 2031-2032 la punerea în funcţiune a acestor noi capacităţi”. (News.ro)

O navă străină a explodat în apropiere de Sulina, după ce ar fi lovit o mină marină. Echipajul de 12 persoane a fost salvat. O explozie a avut loc miercuri dimineața la bordul unei nave sub pavilion Togo, aflată în rada Portului Sulina. Potrivit presei din Constanța, vasul ar fi lovit o mină marină. Cei 12 membri ai echipajului au fost salvați de ARSVOM. (Stireile PROtv.ro)

Americanii vor să bage și Arabia Saudită în marea lor alianță dincolo de NATO. (forbes.com)

STIRI DIN IASI

Patru fotografi de wildlife din Iași. Fotografia de wildlife este unul dintre cele mai provocatoare genuri de artă fotografică. Necesită multe cunoștințe despre natură și comportamentul animalelor, tehnică și aparatură profesională și, mai ales, răbdare. Artiștii care surprind animalele sălbatice în mediul lor ne oferă senzația că putem trage cu ochiul în spatele unei cortine și acces la o lume pe care puțini o cunoaștem, deși trăim în spații foarte apropiate. (Iasul Nostru)

O sută de vile şi duplexuri, plus 10 blocuri, pe 10 hectare în Vişan. Proiect important în dezbaterea CL Iaşi. Conform documentelor urbanistice consultate de „Ziarul de Iaşi”, prin proiect sunt propuse peste 100 de locuinţe individuale, 10 blocuri şi câteva clădiri cu funcţiuni comunitare. Investitorii, moştenitori ai lui Alfred Winkler, au la dispoziţie un teren cu o suprafaţă totală de circa 10 hectare. Amplasamentul se află în Vişan, la 1,2 km de şos. Bucium, în apropierea Lacului Doi Peri. (Ziarul de Iasi)

A fost una dintre cele mai mari acțiuni ale polițiștilor de la Antidrog! O fabrică care producea stupefiante ce ajungeau pe piața din Iași și din restul țării a fost găsită la Miroslava. TIR-uri întregi de probe au fost ridicate. Descinderi masive la Iași. Mascații au efectuat percheziții într-o fabrică care producea stupefiante, din comuna Miroslava, iar 42 de persoane au fost audiate, pentru că au făcut și comercializat dispozitive electronice de vapat și diferite produse, precum jeleuri, prăjituri și drajeuri, care aveau în compoziție 4 substanțe cu efecte psihoactive, interzise în România. A fost una dintre cele mai mari acțiuni ale polițiștilor de la Antidrog, iar TIR-uri întregi de probe au fost ridicate (bzi.ro)

Ieșenii sunt invitați sâmbătă, 23 septembrie la o nouă ediție a Târgului producătorilor. Sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 8.00, în parcarea din spatele Primăriei Comunei Miroslava, se va desfășura a doua ediție a Târgului producătorilor. Evenimentul este organizat de Primăria Comunei Miroslava, cu sprijinul Direcției pentru Agricultură Judeţeană Iași. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Dream Scenario | Official Trailer HD | A24

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top