Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri 7 Iunie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9615 Lei jos
Dolar american – 4.6393  Lei sus
Lira sterlină – 5.7558 Lei jos
Francul elveţian – 5.1136 Lei sus

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, marţi seară, în judeţul Arad, fiind resimţit în mai multe oraşe din ţară, anunţat Institutul pentru Fizica Pământului. (profit.ro)

Prețul gazului a coborât sub 100 lei/MWh, cel mai redus nivel al ultimilor 2 ani, în pofida exporturilor și înmagazinărilor efectuate. Consumul – doar o treime din producție. (profit.ro)

Cum arată piaţa agricolă. România are aproape 800.000 de fermieri: cei mai mulţi se află în judeţele Suceava, Bihor şi Dolj. Numărul de fermieri care au solicitat subvenţii în 2022, înregistrat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), este de 790.108. Cei mai mulţi, peste 12% din total, se află în judeţele Suceava, Bihor şi Dolj, arată o analiză ZF pe baza datelor oferite de instituţia aflată în subordinea Ministerului Agriculturii. Dacă luăm în calcul şi personale care fac agricultură de subzistenţă, numărul fermierilor ar sări de 2 milioane, fiind cel mai mare din UE, conform Eurostat. (zf.ro)

STIRI DIN IASI:

Noua zonă de retail din Palas Campus: cafenele, servicii medicale, centru de fitness şi, în curând, un supermarket.

Al patrulea protest al profesorilor în faţa Prefecturii. Critici faţă de colegii care nu participă la grevă. Cel de-al patrulea protest al angajaților din învățământul preunviersitar, din fața Prefecturii Iași, a adunat marți, 6 iunie, aproximativ 2.000 de oameni care au venit să-și exprime nemulțumirea față de ceea ce ei consideră a fi nepăsarea Guvernului cu privire la revendicările lor. Greviștii au subliniat că această acțiune nu se referă doar la aspectul financiar, ci și la viitorul educației și la modul în care societatea percepe meseria de dascăl. (Ziarul de Iasi)

De pe 27 iunie, ieșenii care merg la mare nu vor mai urca pe bac. Se deschide imensul pod de la Brăila de peste Dunăre. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a avansat, recent, un nou termen pentru inaugurarea podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila. Este vorba despre data de 27 iunie, în contextul în care, potrivit lui Grindeanu, “la podul suspendat suntem la 95%, drumurile sunt peste 70-75% pe tot contractul”. (Ziarul de Iasi)

Orașul uitat de Primărie: astăzi, rond Dacia – dezinteres total pentru amenajarea unei „insule verzi”. Echipele Servicii Publice Iași (SPI), societatea subordonată Primăriei, sunt așteptate de locuitorii din Dacia de ceva timp să amenajeze rondul din capătul cartierului: o „insulă verde” este lăsată de izbeliște, iar zona din jur arată deplorabil. La stația CTP denumită „Terminus” există încă amenajări din altă epocă. (apix.ro)

În perioada 9-11 iunie 2023 la Muzeul Național al Literaturii Române Iași va avea loc Șotron – Festivalul copilăriei. În perioada 9-11 iunie 2023, Muzeul Național al Literaturii Române Iași a pregătit multe activități variate și interactive in cadrul festivalului Sotron – Festivalul Copilariei unde participarea este gratuită. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: SYMPATHY FOR THE DEVIL Official Trailer (2023)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top