Stiri

Top 5 Stiri din Iași, Vineri 10 Noiembrie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9677 Lei sus
Dolar american – 4.6717 Lei sus
Lira sterlină – 5.7103 Lei jos
Francul elveţian – 5.1335 Lei jos

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

Tu ce faci de Revelion 2024? Vezi aici lista de petreceri de Revelion 2024 din Iași!

STIRI SCURTE


Dacia reduce semnificativ prețurile mașinilor și valoarea avansului pentru comenzi. Toate modelele Dacia pot fi cumpărate în acest moment cu prețuri reduse față de prețurile de listă. Un Spring în versiunea de 65 CP este mai ieftin cu circa 2.000 de euro, iar Sandero are reduceri care depășesc 1.000 de euro pentru echipările de top, relevă datele analizate de Profit.ro.

Bogdan Aurescu, ales judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU / Este primul român care îndeplineşte această funcţie / Aurescu: Pentru prima dată în istoria CIJ un avocat rus nu este ales / Reacţia MAE / Mesajul preşedintelui Iohannis. (news.ro)

STIRI DIN IASI

Val de fraude bancare în Iaşi – hoţii intră în aplicaţiile informatice şi iau banii de pe card. Polițiștii din Iași se confruntă cu un val de fraude bancare: cineva intră în aplicațiile informatice ale ieșenilor și le fură banii. În trei zile, trei ieșeni au mers la poliție și au descris furturile online. Cea mai mare sumă furată a fost de 11.300 de lei în trei transferuri bancare. (Ziarul de Iasi)

Au apărut primele cazuri de gripă diagnosticate în Iași, dar numărul infecțiilor virale a scăzut cu 20%. Direcția de Sănătate Publică din Iași a menționat că au fost identificate primele trei cazuri de gripă la Iași în ultima săptămână. În datele puse la dispoziție miercuri, DSP Iași arată faptul că în săptămâna 30 octombrie – 5 noiembrie, a fost înregistrată o scădere substanțială a infecțiilor respiratorii acute: aproape 20% față de săptămâna anterioară. (Ziarul de Iasi)

Asocierea care va face primele lucrări la spitalul regional cuprinde firme din patru județe. Asocierea de firme care a fost declarată câștigătoare la licitația privind lucrări pregătitoare construirii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași cuprinde firme din Ploiești, Iași, Suceava și Sibiu. (apix.ro)

Cum vor autoritățile să îmbunătățească traficul în oraș și în zona metropolitană: o listă cu 40 de proiecte. Un document strategic adoptat recent de către autoritățile locale cuprinde o serie de proiecte care ar urma să fie implementate în următorii ani, inclusiv prin accesarea de fonduri europene. Lista lungă de proiecte cuprinde 40 de inițiative. (apix.ro)

Poveste de cartier. Cum a reușit Primăria Iași să transforme un parc într-o parcare improvizată. (iasulnostru.ro)

Filmul zilei: At the moment – serial nou pe Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top