Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Vineri 12 Mai 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9294 Lei sus
Dolar american – 4.5110  Lei sus
Lira sterlină – 5.6771 Lei sus
Francul elveţian – 5.0442 Lei sus

România a obţinut locul I pe ţări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori. România a obţinut locul I pe ţări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, care a avut loc în Turcia, a anunţat Ministerul Educaţiei. Elevii români au câştigat două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz. (news.ro)

provident.ro

STIRI DIN IASI:

Record absolut de obiective culturale înscrise la Noaptea Muzeelor 2023.

Povestea de viață a lui Claudiu Florea: „Cel mai important moment din viața mea a fost când am ajuns în viață în România de la Sarajevo. Atunci am simțit că am o nouă șansă. Aveam 20 de ani.” – Ieșenii.ro

IAȘI OPEN: 2 turnee ATP si WTA cor avea loc in Iasi, in luna iulie. Iași devine în iulie capitala tenisului internațional.

Berarium Tankeria Ursus, un concept în premieră: bere la Tank adusă direct din linia de producție a fabricii. Concert Timpuri Noi, în acest weekend.

Iașul, reprezentat la pavilionul României la Bienala de Arhitectură de la Veneția prin concursul internațional de arhitectură organizat de IULIUS. (iasi4u.ro)

Cea mai mare pensie specială din Iaşi: 8.550 euro/lună. Aparţine unui fost magistrat. Iaşul are 319 “speciali”: numărul creşte an de an. In judeţul nostru sunt cel puţin 319 beneficiari de pensii de serviciu (cunoscute drept pensii speciale), care sunt stabilite prin legi care le oferă acestor oameni şansa de a obţine venituri net superioare faţă de majoritatea contribuabililor sistemului public de pensii. Tot în judeţul nostru sunt şi aproape 45.000 de pensionari ieşeni care trăiesc cu pensia minimă garantată, de 1.125 de lei, mai exact un sfert din numărul total al pensionarilor din judeţul Iaşi (pe toate categoriile de pensii), conform statisticilor Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). (Ziarul de Iasi)

Filmul zilei: MY BIG FAT GREEK WEDDING 3 – Official Trailer [HD] – Only In Theaters September 8

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top