Stiri

Top 5 Stiri din Iasi, Vineri 23 Iunie 2023

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Telegram.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate. Trecem printr-o situatie fara precedent, asa ca va recomandam sa ascultati si sa respectati cu strictete recomandarile autoritatilor.

STIRI SCURTE:

Curs Valutar
Euro – 4.9636 Lei sus
Dolar american – 4.5120  Lei jos
Lira sterlină – 5.7683 Lei jos
Francul elveţian – 5.0461 Lei jos

Hidroelectrica va intra la BVB cu simbolul de tranzacționare H2O, dacă IPO-ul se încheie cu succes. Hidroelectrica va intra la BVB cu simbolul de tranzacționare H2O, dacă IPO-ul se încheie cu succes, conform datelor prezentate pe bursă. (profit.ro)

Magazinele taie temporar prețurile la alimente de bază. Surse: Plafonarea adaosurilor comerciale. Cum se va aplica? Reprezentanții marilor lanțuri de magazine au promis Guvernului că vor reduce temporar prețurile, începând cu perioada imediată, la o serie de produse alimentare de bază, precum pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, mălai, făină, ulei, legume, fructe. (profit.ro)

Creditarea trece prin una dintre cele mai slabe perioade de după criza financiară. Producția de credite în lei continuă să scadă. Frână și pentru împrumuturile în euro pentru firme. Finanțările nou acordate de bănci continuă să scadă atât în termeni nominali, cât mai ales în termeni reali, pe fondul creșterii dobânzilor. Creditarea populației este în recul puternic iar soldul de împrumuturi este în stagnare față de anul trecut, deși inflația are două cifre, relevă datele analizate de Profit.ro. Interesul firmelor pentru creditele în lei este în continuare scăzut, dar se răcește și cel pentru împrumuturi în euro, care a fost principalul motor al creditării în ultimele luni. În mod curios, firmele au devenit mai interesate de împrumuturile în dolari americani, deși acestea sunt aproape la fel de scumpe ca cele în lei. (profit.ro)

STIRI DIN IASI:

Proprietarii de Tesla pot vota pentru locația următorului Supercharger. Cele mai multe voturi în România le are Iașiul, care merita o stație de încărcare.

Șase locuri dulci din Iași. Câteva cofetării unde găsești unele dintre celei mai bune dulciuri artizanale. (iasulnostru.ro)

OpenAI, pusă la treabă la Iaşi. O firmă foloseşte ChatGPT în mai multe departamente. Ce spun angajaţii despre noul “coleg” de muncă? ChatGPT „munceşte cu normă întreagă” la o firmă din Iaşi. Administratorul companiei ieşene a rămas ca fermecat: iniţial l-a testat în departamentul de design, dar când a văzut câte poate face, l-a pus la treabă şi în cadrul altor departamente: juridic, vânzări şi tehnic. „Rezultatele nu sunt perfecte, dar sunt încurajatoare. Clar ni se pare interesantă această «jucărie»“, susţine Tiberiu Stoian, fondatorul Exonia, care anunţa în urmă cu câteva zile că a inclus inteligenţa artificială (AI) în proiectarea ambalajelor biodegradabile din hârtie şi le-a crescut eficienţa. (Ziarul de Iasi)

A8, azi: peste case sau pe câmp? La Rediu se bate diseară în cuie ultima curbă de pe traseul de la nord de Iaşi. O şedinţă extraordinară a Consiliului Local, cu public, va avea loc în această după-amiază începând cu ora 17 în sala de conferinţe din Rediu. Singurul subiect ce urmează să fie discutat este solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a unui punct de vedere privind mutarea traseului A8 cu câteva zeci sau sute de metri. (Ziarul de Iasi)

Imagini de o frumusețe rară, în Parcul Copou, după ce au fost plantate sute de flori. Principala atracție pentru ieșeni o reprezintă iazurile cu nuferi, unde pot face cele mai reușite poze. Timp de câteva luni, angajații de la Servicii Publice Iași au lucrat intens la amenajarea Grădinii Copou. Au fost plantate sute de flori care creează un peisaj inedit. Zilnic, oamenii se plimbă prin parcul din Copou pentru a admira frumusețile naturii, iar printre cele mai apreciate locuri sunt iazurile cu nuferi. (bzi.ro)

Curse speciale ale CTP pentru iesenii care participa la Rocanotheworld. Pe parcursul festivalului Rocanotheworld, Compania de Transport Public Iasi asigura transportul celor ce doresc sa participe la festival. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: KRAVEN THE HUNTER – Official Red Band Trailer (HD)

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top