Diverse

Top 7 aplicatii pentru telefoanele cu Android

Google Play gazduieste mii de aplicatii pentru telefoanele cu Android si de multe ori alegerea acestor aplicatii este ingreunata de existanta multor asemenatoare.

In acest articol vorbim despre aplicatii utile pentru Android pe care orice utilizator ar trebui sa le aiba instalate in telefon.

Shazam

Aplicatia care recunoaste aproape orice melodie doar ascultand cateva secunde din ea nu este doar pentru impatimitii de muzica, ci pentru orice persoana care a auzit cel putin o data o melodie la radio sau in oras si si-a dorit sa-i fi stiut numele.

Aplicatii pentru GPS

Aceasta este o recomandare in special pentru soferi deoarece cand vorbim de aplicatii GPS, gandul ne duce spre Waze. Aceasta fiind o aplicatie GPS gratuita care furnizeaza informatii cu privire la traficul de pe traseul ales de sofer si il ajuta pe acesta sa gaseasca cel mai rapid drum spre destinatie.

AccuWeather

AccuWeather este o aplicatie meteo pentru telefon care informeaza utilizatorul cu privire la vremea de afara. Este o aplicatie foarte utila mai ales pentru persoanele mereu pe fuga si care calatoresc mult deoarece, va afisa vremea in functie de locatia in care acestia sunt. Bineinteles, aplicatia cere dreptul de a accesa locatia la instalare.

Browser pentru internet

Alegerea unui browser de internet este importanta deoarece utilizatorul are de ales dintre cele cateva browsere, iar fiecare vine cu plusurile si minusurile sale. In ziua de astazi, nu se mai pune problema alegerii deoarece multe telefoane vin cu Google Chrome preinstalat. Cu toate astea, in timp, utilizatorii pot alege browserul si motorul de cautare preferat atunci cand pornesc telefonul pentru prima data. Este bine de stiut ca cele mai populare browsere sunt Chrome, Firefox, Opera si Safari.

Aplicatii pentru taxi

Poate ca Uber a fost cea mai populara aplicatie pentru taxi, dar exista multe alte aplicatii taxi care pot salva pe oricine din incurcatura. Printre beneficiile acestor aplicatii se numara: optiunea de a plati cu cardul, posibilitatea de a comanda un taxi prin GPS (adica nu mai este nevoie de cunoasterea adresei).

De asemenea, aceste aplicatii sunt mult mai sigure decat asteptarea unui taxi pe strada deoarece sunt conectate la un sistem care va stii in ce masina s-a urcat clientul si cu ce sofer. Astfel, sansele sa se intample ceva neplacut sunt mult mai mici.

Aplicatii de editare a pozelor

Tinand cont de faptul ca smartphone-urile au ajuns sa fie din ce in ce mai cautate pentru camerele lor foto, nu pentru celelalte functii, trebuie sa trecem in revista si cele mai populare aplicatii de editare a fotografiilor. Acestea sunt Snapseed, Vsco si Lightroom mobile. Cu ajutorul lor, fotografiile devin mult mai atractive pentru urmaritorii de pe social media si like-urile nu intarzie sa apara. Bineinteles, pentru efectul dorit, acestea trebuie sa fie si editate intr-un mod care prinde pe fiecare retea sociala in parte.

Mobile banking

Traind intr-o perioada in care este mult mai usor ca portofelul sa fie uitat acasa decat telefonul, aplicatiile de mobile banking pot salva utilizatorii din incurcatura deoarece o mare parte dintre magazine accepta plata cu telefonul, prin NFC. De asemenea, unele banci lucreaza la implementarea sau au implementat deja retragerea fondurilor de la bancomat cu telefonu.

Acestea sunt cele 7 aplicatii utile pentru telefoanele cu sistem de operare Android pe care orice utilizator ar trebui sa le instaleze. Cu siguranta sunt mai multe aplicatii interesante care merita instalate pe telefon, dar acestea reprezinta un inceput bun.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top