Stiri

Topul știrilor din Iași, Joi 18 Aprilie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9764 Lei sus
Dolar american – 4.6195 Lei sus
Lira sterlină – 5.8296 Lei jos
Francul elveţian – 5.2893 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Nou in Iași: M2 caffè. În mijlocul aglomerației de case de pariuri și amaneturi, a apărut o perlă ascunsă – o mică și cocheta cafenea. Cu o gestiune familială și o atitudine primitoare, acest loc își deschide ușile pentru localnicii și călătorii care tranzitează zona gării din Iași. M2 Caffè #iasi se remarcă prin produse de calitate și servicii impecabile, aducând un strop de frumusețe și confort într-o zonă care a fost lăsată în uitare de autoritățile locale.

Gigantul bp vine în România prin cel mai mare dezvoltator de energie solară din Europa. Cel mai mare dezvoltator de energie solară din Europa, compania britanică Lightsource BP, își pregătește intrarea în România, după ce controlul afacerii va fi preluat integral de gigantul petrolier britanic bp (fosta British Petroleum), un business anual de peste 200 miliarde lire sterline și aproape 100.000 angajați. (Profit.ro)

România este țara cu cea mai mare inflație din UE pentru a treia lună la rând. Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna martie până la 2,6%, de la un nivel 2,8% în februarie şi unul de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a treia lună la rând, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar. (Digi24)

SkyShowtime lansează două noi televiziuni de filme în România. Piața de televiziune crește în România cu două noi televiziuni de filme. Este vorba despre posturile SkyShowtime 1 și SkyShowtime 2, care urmează să apară în curând și în țară. (Profit.ro)

În primele trei luni din an au fost produse în România peste 152.000 de vehicule la uzinele de la Mioveni și la Craiova, cu 10.000 mai multe decât în primul sfert al anului trecut. La Dacia a fost o scădere de 3.000 de mașini, iar la Ford, o creștere cu 13.000. (Hotnews)

Lege promulgată/ Clienții restaurantelor, cantinelor și firmelor de catering vor primi apă gratuit. Proiectul de lege votat la sfârșitul lunii martie în Camera Deputaților și care obligă restaurantele, cantinele și serviciile de catering să ofere gratuit clienților apă de la robinet a fost promulgat la președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial. (economedia.ro)

Valoarea creditelor acordate de instituţiile financiare nebancare (IFN) din România a atins nivelul record de aproape 50 de miliarde de lei în 2023, după un avans anual de 13,9%, potrivit unei analize KeysFin. (G4Media)

Lotul României la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, desfășurată anul acesta în Georgia, s-a clasat pe locul 2 în clasamentul oficial al țărilor europene, după Ucraina, cu două medalii de aur și două medalii de argint. (Hotnews)

STIRI DIN IASI

Afacerile Antibiotice Iași în creștere cu 24% în 2023, consolidează dezvoltarea companiei. Pentru prima dată, situațiile financiare ale Antibiotice Iași au fost auditate de Deloitte România, companie aflată în “The Big Four” – topul celor mai mari companii de audit din lume, care a semnat un contract pentru 3 ani cu Antibiotice. „Situațiile financiare ale Antibiotice prezintă fidel rezultatul tuturor activităților” este opinia Deloitte la finalul auditului rezultatelor financiare aferente anului 2023, opinie ce are un impact important asupra jucătorilor din piața de capital. (medicanet.ro)

Garda de Mediu verifică pădurea de la Mădârjac deținută de IKEA. Grupul suedez respinge acuzele ONG-urilor. Cunoscutul producător de mobilier este acuzat că exploatează lemnul fără să țină cont de zonele protejate, de habitate sau de programele de regenerare silvică. Reprezentanții grupului resping acuzațiile și se declară deschiși la discuții. La nivel local, nemulțumirile sunt altele. (Ziarul de Iasi)

Direcția de Sănătate Iași se ascunde după deget în cazul Corduneanu: Citează din legi fără să spună dacă le aplică. În timp ce redactorii ZdI întreabă autoritățile ieșene dacă este sau nu legală depunerea unui defunct în incinta unui restaurant sau în proximitatea acestuia, DSP Iași nu face altceva decât să citeze din lege în loc să o aplice. Cu alte cuvinte, noi întrebăm dacă se iau măsuri legale și DSP ne vorbește despre “tanatopraxie”. (Ziarul de Iasi)

ALEGERI 2024: IDEI ȘI PROIECTEPodul de Piatră va fi reabilitat: a fost construit acum aproape 200 de ani și este în stare avansată de degradare. Primăria Iași a inițiat un demers pentru reabilitarea Podului de Piatră după ce, de-a lungul timpului, numeroase persoane au acuzat starea avansată de degradare a podului deschis circulației pietonale. Conform municipalității, podul a fost construit în perioada 1836-1838. Din 2015, obiectivul este inclus pe lista monumentelor istorice. (apix.ro)

Un operator charter va lansa curse regulate, din toamnă, inclusiv de la Iaşi. Animawings, companie deținută de Christian Tour, are în plan efectuarea de zboruri regulate începând din toamna acestui an, atât între orașe din țară, cât și cu destinații în străinătate. Iașul figurează între planurile operatorului inițial cu o cursă regulată spre București. (apix.ro)

Filmul: The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (2024) Teaser Trailer

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top