Stiri

Topul știrilor din Iași, Joi 29 Februarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9764 Lei sus
Dolar american – 4.6195 Lei sus
Lira sterlină – 5.8296 Lei jos
Francul elveţian – 5.2893 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Două contracte de execuție pentru faza 1 din construcția spitalelor regionale de urgență din Iași și Cluj, organizarea de șantier, au fost semnate miercuri la sediul guvernului, în prezența premierului Marcel Ciolacu. În paralel au fost lansate licitațiile pentru faza a doua și ultima, construcția propriu-zisă a celor două spitale. (G4Media)

Casa Verde Fotovoltaice este cel mai solicitat program derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, astfel că pentru înscrierile din acest an a fost alocat un buget record în valoare de două miliarde de lei. (Economica)

În cazul depășirii vitezei legale constate prin radar, polițistul va trebuie să aplice în favoarea șoferului contravenient două marje de eroare, de 10 km/h, până la viteze de 100 km/h inclusiv, respectiv o marjă de 10%, la viteze de peste 100 km/h, conform unui amendament adus legislației. (Profit.ro)

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, susține că bărbații trebuie să poarte barbă, spunând că cei „fără barbă sunt ciuntiţi”. El a menţionat că orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe. (News.ro)

Programul Rabla pentru Tractoare – aprobat! Fermierii primesc bani pentru achiziția de utilaje noi. Programul Rabla pentru Tractoare a fost aprobat, cu o finanțare de 500 de milioane de lei, adică peste 100 de milioane de euro. Fermierii vor beneficia de sprijin financiar pentru achiziția de utilaje agricole noi, fiind de așteptat ca programul pentru mașini agricole să se deruleze în mod similar cu pentru autoturisme. (agripedia.ro)

STIRI DIN IASI

Terminalul T4 de la Aeroportul Iași a fost inaugurat cu mare fast, însă persoanele cu dizabilități sunt cărate de angajați până la avion. „Personalul s-a prezentat cu o scândură în avion ca să-l coboare din aeronavă”. Persoanele cu dizabilități au mari probleme atunci când trebuie să urce într-un avion, deoarece nu există dispozitive pentru scaunele cu rotile. După mai multe promisiuni, abia peste un an va ajunge un ambulift și la Aeroportul Internațional Iași. (bzi.ro)

Ierarhia ieşeană după simularea Evaluării Naţionale – De unde sunt primii 100 de elevi? De unde sunt şi cei cu nota 1? (Ziarul de Iasi)

Primarul anunță credit de 100 mil. lei pentru construirea unui nou stadion/Replica opoziției: „Mandatul și stadionul”. Primarul Mihai Chirica a susținut, miercuri în plenul Consiliului Local (CL), că va propune, în ședința următoare, contractarea unui împrumut de 100 milioane lei, fonduri care ar urma să fie utilizate pentru lansarea proiectului de construire a unui nou stadion în Moara de Vânt. (apix.ro)

„Big Brother” în Valea Lupului: câteva sute de camere vor fi montate în locuri publice. Primăria Valea Lupului a lansat o licitație pentru înființarea unui sistem de monitorizare video a spațiului public, iar valoarea contractului se ridică la aproape 1,5 milioane lei. Sistemul va fi gestionat dintr-un dispecerat care va fi amenajat în sediul instituției. (apix.ro)

CTP Iasi monteaza noi statii de incarcare pentru autobuzele electrice. Odată cu achiziția autobuzelor electrice, au fost instalate 44 de stații de încărcare lentă, conform standardelor europene. În prezent, lucrăm la extinderea rețelei de stații de încarcare, urmând a fi montate, la capetele de linie importante, inclusiv în Copou, încă 13 stații de încarcare rapidă, pentru a asigura acoperire completă și eficiență maximă. (Stirea de Iasi)

Filmul zilei: Spaceman

Aflat de șase luni într-o misiune de cercetare solitară la marginea sistemului solar, astronautul Jakub (Adam Sandler) realizează că mariajul său s-ar putea să nu mai reziste până la întoarcerea sa pe Pământ. Disperat să repare lucrurile cu soția sa, Lenka (Carey Mulligan), el apelează la ajutorul unei creaturi misterioase de la începutul timpului, pe care o găsește ascunsă în adâncurile navei sale. Hanuš (dublat de Paul Dano) face echipă cu Jakub pentru a înțelege care au fost greșelile înainte de a fi prea târziu. Filmul, regizat de Johan Renck, este bazat pe romanul Astronautul din Boemia. Din distribuție mai fac parte Kunal Nayyar, Lena Olin și Isabella Rossellini.
Citeşte întreaga ştire: Filme Netflix martie 2024 – ce filme și seriale noi poți urmări pe Netflix în martie.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top