Stiri

Topul știrilor din Iași, Marti 6 Februarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect iniţiat de deputaţi PNL, care propune anularea pe viaţă a permisului conducătorului auto dacă acesta a provocat un accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Proiectul a fost transmis Camerei Deputaților, care este for decizional. (Digi24)

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat Palatul Buckingham. Nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită. (News.ro)

Audi RS 6 Avant GT, 660 unități disponibile global (automotorclub.ro)

TAROM închide ruta București-Londra și vinde sloturile companiei Virgin Atlantic pe milioane de lire sterline. Compania aeriană națională TAROM a decis închiderea rutei București – Londra și atribuirea contractului de vânzare a sloturilor aferente, către aeroportul Heathrow, companiei Virgin Atlantic pentru 22 milioane lire sterline, începând cu sezoanele de vară și iarnă 2024. (Profit.ro)

Wizz Air suspendă 20 de curse din România. Compania Wizz Air anunță că cel puțin 20 de rute operate spre și dinspre șase aeroporturi din România au fost suspendate și nu vor mai fi disponibile în sezonul de vară al anului 2024. (Profit.ro)

Agricultura intră și ea în PNRR. 20 de milioane euro pentru panouri solare plutitoare pe canalele de irigații. Ministerul Agriculturii, până acum neglijat în privința fondurilor din PNRR, va fi inclus și el în program, ca ordonator de credite, conform unei Hotărâri de Guvern care aprobă repartizarea bugetului dedicat reformelor și investițiilor finanțate prin Planul național de redresare și reziliență al României pentru fiecare coordonator de reformă și/sau investiții. (agripedia.ro)

STIRI DIN IASI

Inedit la Iaşi: service-ul în care îţi poţi repara singur maşina. Ora costă doar 60 lei. Afacerea unică a doi tineri. În Iaşi există un service auto unde îţi poţi repara singur maşina, cu numai 60 de lei/oră. Dar, pentru asta, îţi trebuie puţină îndemânare şi câteva cunoştinţe în domeniu. Poate şi puţin noroc ca lucrarea să-ţi iasă ca la carte, fără să ai nevoie de ajutor. Proprietarii LasCars self-service sunt doi tineri, Andrei, de profesie avocat, şi Lucian, mecanic, care au observat o lipsă în domeniu şi au decis să intre anul trecut pe această nişă. Una care pare să capete amploare. Au investit peste 50.000 de euro, iar în septembrie 2023 au deschis punctul de lucru de pe Calea Chişinăului, fiind primul self-service din judeţul Iaşi şi al treilea din ţară la vremea respectivă. (Ziarul de Iasi)

Buget 2024 – Primăria va redesena mai multe pasaje din oraş: Cotnari, Panu, Manta Roşie, Podu Roş, Agronomie. Primăria va cheltui fonduri pe noi studii tehnice în relaţie cu construirea unor pasaje. Sunt idei vehiculate aproape an de an, cu atât mai mult în anul super-electoral 2024, dar implementarea se lasă aşteptată. Banii sunt alocaţi prin intermediul bugetului local care va fi supus aprobării Consiliului Local (CL) la începutul săptămânii viitoare. (Ziarul de Iasi)

REPERE ISTORICEMonumentul Independenței va fi reabilitat în 2024: obligată de instanță, Primăria a atribuit lucrările. Primăria Iași a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Monumentului Independenței, în condițiile în care muncipalitatea a fost obligată de instanță să finalizeze licitația începută acum aproape 20 de luni. Instituția a amânat cât a putut semnarea contractului: decizia judecătorilor datează din aprilie 2023. (apix.ro)

Filmul zilei: Players / Netflix.

reme de ani de zile, Mack (Gina Rodriguez), o jurnalistă sportivă din New York, și-a perfecționat tacticile de agățat împreună cu Adam (Damon Wayans Jr.), cel mai bun prieten al ei, și gașca lor. Deși le-a adus nenumărate aventuri de o noapte, respectarea „manualului” lor vine cu un set strict de reguli de bază, dintre care cea mai importantă este că nu poți să îți construiești o relație pornită dintr-un joc.
Citeşte întreaga ştire: Filme Netflix februarie 2024 – ce filme și seriale noi poți urmări pe Netflix în februarie

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top