Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 14 Februarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9764 Lei sus
Dolar american – 4.6195 Lei sus
Lira sterlină – 5.8296 Lei jos
Francul elveţian – 5.2893 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Happy Valentine’s day!

Investițiile directe ale nerezidenților în România s-au redus la 6,587 miliarde de euro în 2023, de la 10,039 miliarde de euro în 2022, potrivit datelor Băncii Naționale a României. (Profit.ro)

237 de lei a fost valoarea medie a unei comenzi online anul trecut, în creștere ușoară faţă de 230,8 lei în 2022. Cele mai mari volume de comenzi au fost înregistrate de categoriile casă şi bucătărie, electronice şi, respectiv, grădinărit şi outdoor, potrivit datelor centralizate de o platformă de eCommerce. (agerpres.ro)

Pizza s-a scumpit. România, locul doi în lume la comenzi. O pizza cumpărată în magazinele din Uniunea Europeană a costat mai mult cu 5,9% în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, conform datelor publicate de Eurostat cu ocazia Zilei Internaționale a Pizzei, date care arată o încetinire semnificativă a prețurilor la pizza în UE după avansul de 15,9% înregistrat în perioada decembrie 2021-decembrie 2022. (Profit.ro)

Gigant francez, pe piață de 100 ani, deschide în România o nouă fabrică la Șimleu Silvaniei (județul Sălaj). Grupul francez Rossmann, cu afaceri anuale de circa 1 miliard euro, intenționează să deschidă la Șimleu Silvaniei (județul Sălaj) o fabrică de ambalaje de carton de tip Honeycomb, prima de acest fel din România a producătorului. (Profit.ro)

Tatăl elevului care a folosit spray lacrimogen împotriva colegilor spune că acesta s-a apărat, după ce a fost lovit. Băiatul a fost pus sub control judiciar. Băiatul de 15 ani care a folosit spray lacrimogen la Colegiul Dimitrie Leonida din București, incident în urma căruia 25 de elevi au ajuns la spital, a făcut acest gest pentru a se apăra după ce a fost atacat de circa 20 de colegi care l-au lovit, l-au scuipat și l-au pus la pământ, spune tatăl acestuia. (libertatea.ro)

STIRI DIN IASI

Poitiers: Un bloc cu 5 etaje va fi construit în locul terenului de fotbal din zona Siraj. Terenul (sintetic) de fotbal din bld. Poitiers, situat peste drum de zona Siraj, va fi dezafectat: proprietarul propune construirea unui bloc cu 5 etaje, planul urbanistic zonal (PUZ) urmând a fi dezbătut, pe 19 februarie, la sediul Primăriei. (apix.ro)

Copou: Un nou hotel va fi construit la liziera Pădurii Breazu. O firmă privată propune construirea unui imobil mixt în Copou, la lizierea Pădurii Breazu, pe aleea Mihail Sadoveanu, în zona intersecției cu drumul de acces spre complexul „La Castel”. În acest sens, proiectul urbanistic va fi dezbătut public, pe 20 februarie, la sediul Primăriei. (apix.ro)

ANALIZĂ: Câţi bani dă Iaşul pentru sport? Anomalii strigătoare la cer. Bugetele CL şi CJ alocate cluburilor în 2024. Luni, politicienii pe care ieşenii i-au ales pentru a avea grijă, printre altele, de banii lor, consilierii locali şi consilierii judeţeni, au aprobat bugetele CL şi CJ pe 2024. În cele ce urmează vă vom prezenta care e viziunea capilor locali în ceea ce priveşte sportul ieşean. (Ziarul de Iasi)

Topul șomajului în comunele județului. În localitatea cu cei mai mulți romi, șomajul este de 14 ori mai mare decât media județului. În localitatea cu cea mai mare comunitate romă din județul Iași, ponderea șomerilor în totalul resurselor de muncă a fost în luna noiembrie de 60 de ori mai mare decât cea înregistrată la nivelul Municipiului Iași, și de 14 ori mai mare decât la nivelul județului. Lungani, cu o populație de 6.178 de persoane la ultimul recensământ – din care 44% erau de etnie romă – este de departe comuna cu cel mai mare număr de șomeri, aproape unul din cinci localnici nu are un loc de muncă. (Ziarul de Iasi)

Filmul zilei: Deadpool & Wolverine | Official Teaser | In Theaters July 26

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top