Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 31 Ianuarie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9704 Lei sus
Dolar american – 4.5823 Lei sus
Lira sterlină – 5.6837 Lei jos
Francul elveţian – 5.1557 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

Cele mai vândute mașini electrice și PHEV din Europa 2023. Datele preliminare despre vânzările din Europa arată că Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut automobil electric din regiune, fiind și cea mai populară mașină pe toate segmentele. Dacia Spring s-a numărat printre cele 10 modele de top ale pieței de vehicule electrice din Europa, clasându-se pe locul 8, depășind nume celebre precum Volvo CX40 sau BMW i4. Locul al doilea a fost ocupat de Tesla Model 3, o mașină care a rămas populară, în ciuda scăderii interesului europenilor pentru caroseriile non-SUV. (automotorclub.ro)

Avon se pregătește să deschidă în România primele magazine în franciză, cu un nou GM. Gigantul american de cosmetice, parfumuri și bijuterii Avon International, unul dintre cei mai mari jucători din industria beauty, se pregătește să deschidă în România primele magazine în franciză. (Profit.ro)

Dacia dezvăluie Sandrider: Prototipul pentru Raliul Dakar cu un motor V6 de 359 CP. Prototipul Sandrider vine ca un rezultat al colaborării dintre Dacia și Prodrive, beneficiind de expertiza și inovația ambelor echipe pentru a crea o mașină de raliu cu adevărat remarcabilă. Conceput pe baza conceptului Manifesto, prezentat în 2022, Sandrider va concura în categoria Ultimate T1+ și va fi una dintre cele mai așteptate prezențe la Raliul Dakar. (automotorclub.ro)

România se situează pe locul 63 din 180 de țări în privința percepției asupra corupției, cu 46 din 100 de puncte, indică raportul Corruption Perceptions Index 2023, realizat de Transparency Internațional. În acest top, care include 180 de țări și teritorii din întreaga lume, România, Ungaria și Bulgaria rămân unele dintre cele mai corupte țări din UE. (Hotnews.ro)

Polonezii de la PESA au semnat contractul cu România pentru noi trenuri. Printre cele mai mari comenzi din istoria companiei. În decembrie, PESA a câștigat definitiv, prin respingerea contestațiilor, licitația lansată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) și pentru livrarea a peste 60 de trenuri, după ce a obținut contractul pentru alte 20 de rame. (Profit.ro)

Produs inedit: Advent calendar cu vinuri Budureasca. 24 de sticle de 0,2 litri fiecare. A trecut Crăciunul, de asta are reducere 44%.

STIRI DIN IASI

43 mil. euro de la UE puse deoparte pentru Iaşi: reabilitări de clădiri şi amenajări de noi spaţii verzi. Primăria are la dispoziţie o nouă linie de finanţare pe care poate depune proiecte europene. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) a lansat, zilele trecute, apelul de proiecte pentru reabilitarea de clădiri publice. Apelul este unul necompetitiv: municipiul Iaşi are o sumă rezervată de aproape 23 milioane euro. (Ziarul de Iasi)

Guvernul aprobă azi prelungirea cu 60 de zile a plafonării adaosului comercial la anumite alimente. Lista produselor. Guvernul va aproba, în şedinţa de miercuri, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va prelungi cu încă 60 de zile măsura privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. (Ziarul de Iasi)

Modificări majore în intersecția de la Belvedere. Va fi implementat un nou sistem pentru semafoare. Primăria Iași va face schimbări majore în intersecția de la Belvedere, în ceea ce privește semaforizarea. Hotărârea a fost luată din cauza numeroaselor blocaje care se creau dinspre Podu Roș înspre ieșirea din CUG. (bzi.ro)

Unii dintre cei mai mari constructori din țară participă la licitația pentru construirea unui spital la Iași. Licitația Consiliului Județean (CJ) Iași, privind construirea Spitalului de Boli Respiratorii, a atras șase oferte ale unor asocieri din firme, asocieri din care fac parte unii dintre cei mai mari constructori din țară, cunoscuți la nivel național pentru lucrări de anvergură. (apix.ro)

Înscrie-te la sesiunile de hochei sau la cursurile de patinaj pentru începători, la patinoarul Palas Ice! Patinoarul Palas Ice este deschis și te așteaptă să te bucuri de momente pline de libertate pe gheață. Achiziționează-ți biletul online sau de la casa aflată în proximitatea arenei de gheață și lasă-te purtat de magia iernii! O sesiune de patinaj are 90 de minute, iar programul complet este afișat pe site.

Filmul zilei: nou sezon din Martin Luther King Jr. și Malcolm X pe National Geographic, din 7 februarie.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top