Stiri

Topul știrilor din Iași, Miercuri 6 Martie 2024

In fiecare zi incercam sa facem un top 5 al stirilor din Iasi, cele mai importante noutati care marcheaza evenimentele din orasul Iasi, incercam sa evitam stirile politice, acuzatii dar si pe cele publicitare. Ne puteti urmari pe InstagramFacebook dar si pe canalul nostru de Whatsapp.

Facem o sinteza a zilei, daca aveti sugestii de stiri puteti sa le publicati in zona de comentarii de mai jos, singura regula este de a mentine subiectele publicate.

CURS VALUTAR

Euro – 4.9764 Lei sus
Dolar american – 4.6195 Lei sus
Lira sterlină – 5.8296 Lei jos
Francul elveţian – 5.2893 Lei sus

Fii și tu sponsor al newsletter-ului și poți să ajungi la peste 3000 oameni care îl citesc săptămânal. Newsletter-ul e gratuit, dar informațiile sunt neprețuite. Trimite-mi un mail pe adresa contact@iasi4u.ro și hai să discutăm!

STIRI SCURTE

TAS a redus suspendarea Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni. Simona Halep (34 de ani) a primit o veste URIAȘĂ: TAS i-a redus pedeapsa la 9 luni, după audierile care au avut loc în perioada 7-9 februarie 2024. TAS a publicat OFICIAL decizia, decizie ce o puteti vedea mai jos, ea fiind preluata de pe canalele oficiale de comunicare a TAS.

Populația rezidentă a României a scăzut între ultimele recensăminte – din 2011 și 2022 – cu peste un milion de persoane, dar mai grav este că minusul provine aproape integral din categoria tinerilor, adică a celor cu vârste între 15 și 34 de ani. Pe celelalte două mari categorii de vârstă, dinamica a fost nesemnificativă – între 2011 și 2022, populația cu vârste între 0 și 14 ani s-a restrâns cu 108. 500 de persoane, iar cea de cel puțin 35 de ani a urcat cu aproape 76.000. (Cursdeguvernare)

10.000 de pași pe zi scade riscul bolilor de inimă și a decesului prematur, chiar și atunci când petreceți restul zilei sedentar, sugerează un studiu. Fiecare pas suplimentar peste 2.200 de pași pe zi – până la aproximativ 10.000 – reduce aceste riscuri, indiferent de cât de mult din timpul rămas este petrecut stând pe scaun. Studiul arată că cel mai scăzut risc de deces prematur a fost în rândul persoanelor care făceau între 9.000 și 10.500 de pași pe zi. (TheGuardian)

Ministerul Muncii a anunţat că decalajele salariale dintre femei şi bărbaţi sunt tot mai reduse. În februarie 2024, media salarială pentru femei (6.026 lei) a depășit prima dată media salarială pentru bărbaţi (5.804 lei). (G4Media)

STIRI DIN IASI

Explozie a pieţei de birouri la Iaşi: cea mai mare creştere din ţară. Risc mare la orizont, plus o schimbare majoră în piaţă. Iaşul va înregistra în 2024 cea mai mare creştere a stocului de birouri moderne din România, potrivit unui raport întocmit de Cushman & Wakefield Echinox, unul dintre liderii în consultanţa imobiliară, care a comparat evoluţia pe piaţa imobiliară de birouri în cele mai mari patru municipii din România (Cluj, Iaşi, Timişoara şi Braşov). 81.000 de metri pătraţi de spaţii de birou în clădiri moderne urmează să se inaugureze în capitala Regiunii Nord-Est în acest an, odată cu lansarea oficială a proiectelor Silk District II-IV. (Ziarul de Iasi)

Trei agenţi de Poliţie din Iaşi, trimişi în judecată pentru luare de mită. Trei agenţi de Poliţie din Iaşi – doi de la Postul de Poliţie Lespezi şi unu de la Postul de Poliţie Cristeşti – au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, fiind suspectaţi că au primit, în mai multe rânduri, de la şoferi prinşi încălcând codul rutier, bani sau bunuri, precum alcool. Alături de cei trei poliţişti, în dosar au fost inculpaţi şi şase şoferi suspectaţi că au dat mită pentru a scăpa de sancţiuni. (Ziarul de Iasi)

Greenfield Copou: ce valoare de piață are proiectul și câte locuințe au fost vândute până acum. Dezvoltatorul IMPACT susține că valoarea de piață a proiectului Greenfield Copou ajunge la 175 milioane euro, conform unui raport publicat pe Bursă. Construcția complexului ar putea începe în acest an, în condițiile în care autorizația a fost emisă în iulie 2023. (apix.ro)

Asfaltarea pe bld. Socola continuă până la Granit: lucrările vor determina restricții de trafic. Primăria a anunțat că lucrările asfaltare a bld. Socola vor continua, de astăzi, de la intersecția Cotnari și până la Dedeman, iar, ulterior, se va interveni pe sectorul până la Granit. Lucrările sunt realizate de către Citadin – în mediul online sunt mai multe reacții care acuză deficiențe în executarea acestora. (apix.ro)

Filmul zilei: Ripley | Official Trailer | Netflix

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top