revelion iasi 2020
Stiri

Tu stiai asta despre vechile locuinte? Afla ce trebuie sa ai in vedere cand te muti

Experienta gasirii unei noi locuinte este mereu diferita. Locatia, compartimentarea, dotarile si costurile de intretinere sunt lucruri pe care ti le poti asuma pe termen lung odata cu achizitionarea unui nou apartament ori a unei case.  Dincolo de acestea exista, insa, alte mici detalii la care nu te-ai gandit in mod obisnuit atunci cand mergi in cautarea casei potrivite.

Imobilele vechi sunt, in general, considerate a fi construite cu mai mult de 5 ani in urma momentului achizitiei, iar acestea sunt tratate ca atare in procesul de vanzare-cumparare atat de catre bancile care acorda credite, cat si de vanzatori si, implicit de catre tine, in calitate de posibil viitor proprietar. Orice ai alege sa cumperi, dincolo de verificarile standard pe care esti nevoit sa le faci, acorda atentie catorva detalii ce pot parea surprinzatoare, insa contribuie la fel de mult la siguranta si calitatea vietii tale in noua locatie.

If you need a plumbing inspection, give the licensed plumbers in mckinney a call today!

Afla de aici care sunt aspectele pe care sa le iei in considerare cand alegi sa iti schimbi locuinta:

  1. Apartamentele si casele mai vechi de 5 ani, dar in special cele construite cu mai bine de un deceniu in urma si care au fost locuite in prealabil, necesita o inspectie amanuntita atunci cand vine vorba de instalatiile electrice, a celor de gaze si facilitatile de care ai putea dispune. Pentru a evita evenimentele neplacute odata ce te muti, dar si eventualele scurgeri de gaz sau electricitate, verifica tot ceea ce tine de cabluri electrice, conducte de gaze, inclusiv centrala termica si caloriferele. In cele mai multe dintre cazuri, imbunatatirile nu sunt costisitoare, insa te pot surprinde atunci cand iti doresti cel mai putin, motiv pentru care, trebuie sa anticipezi si sa estimezi cheltuielile aferente unor sisteme prea vechi si uzate.
  2. In egala masura, la fel de importante sunt si sistemele de canalizare, in special daca esti in cautarea unei case, ce nu face parte dintr-o retea de conducte, asemenea unui apartament. Casele insesi au sisteme proprii si conducte care pot fi invechite, nefunctionale sau in stare avansata de degradare, ceea ce te va afecta in cel mai scurt timp. Informeaza-te asupra materialelor folosite pentru constructia lor in trecut si cele de ultima generatie, ca sa constati diferentele. Companiile de instalatori vor executa cu usurinta inspectii si evaluari amanuntite ale acestor instalatii inainte ca tu sa cumperi casa, iar costurile sunt reduse, fata de eventualele pagube pe care le-ai putea suporta.
  3. Intrucat siguranta ta si a celor dragi este cea mai importanta, descopera si cele mai bune metode de asigurare a acesteia, odata ce va mutati in noua locuinta. Pentru supravegherea constanta si eficienta a locuintei si intregii proprietati, orienteaza-te catre achizitia de camere ip cu wireless, de ultima generatie. Indiferent de zona in care alegi sa locuiesti, este intotdeauna recomandat sa anticipezi evenimentele neplacute, in special atunci cand nu esti familiarizat cu imprejurimile.

Ia deciziile corecte inainte de a te muta intr-un loc nou ca sa te poti bucura pe deplin de noua casa, fara nicio grija. Ai in vedere aceste sfaturi atunci cand iti cheltuiesti banii pentru confortul si siguranta ta si a familiei.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top