Bugetul manifestarilor va fi de 1,1 milioane lei, deschiderea oficiala fiind programata pentru simbata.
Primaria va mai cumpara 100 de corturi, la un pret mediu de 3.830 lei.
Municipalitatea propune un buget de 1,1 milioane lei pentru aceasta editie a Sarbatorilor Iasului. Programul schitat de angajatii Primariei cuprinde manifestari din toate domeniile si pentru toate gusturile. In lunga lista supusa aprobarii consilierilor locali se regasesc manifestari care se repeta an de an la Sarbatorile Iasului. Traditia se pastreaza si in ceea ce priveste detaliile cu privire la costurile legate de fiecare actiune in parte.
Reprezentantii Primariei au fost ieri destul de zgirciti in a oferi amanunte despre banii ce urmeaza sa fie cheltuiti pe fiecare proiect. “Este o propunere de program. E si un buget propus de 1,1 milioane lei. La sfirsit vom prezenta o situatie a cheltuielilor in cadrul Consiliului Local“, a declarat Mihai Pricop, seful Biroului Cultura, Culte, ONG, din cadrul Primariei.
In acest an, Sarbatorile vor incepe simbata, 3 octombrie, adica la sfirsitul acestei saptamini. Manifestarile ar urma sa se termine pe data de 18 octombrie. “Amplasamentele tirgurilor nu s-au modificat fata de anul trecut. Astfel, in spatele si in jurul Halei Centrale va fi organizat Tirgul produselor din piele si blana, iar in fata Halei va avea loc Festivalul Vinului. Produsele de artizanat vor fi comercializate pe strada Palat, iar Tirgul Mesterilor Populari va avea loc in fata Palatului Culturii. Pe Splai Bahlui, de la podul din Podu Ros si pina la Podul Cantemir, strada va fi inchisa pentru amenajarea parcului de distractii“, a explicat Eugenia Novac, sefa Biroului de Evenimente Speciale, din cadrul Primariei.
Municipalitatea a emis pina acum in jur de 180 de avize pentru comercianti, fiind inchiriata o suprafata de 4.800 mp. La un tarif de 27lei/mp/zi, rezulta ca pina in prezent municipalitatea a incasat in jur de 650.000 lei. In cazul comerciantilor se taxeaza doar perioada in care vor functiona tirgurile, adica intre 10 si 14 octombrie, inclusiv. citeste tot articolul pe Ziarul de Iasi.

uniesean
October 12, 2009 at 10:47 pm
Pe fiecare din noi ne supara cate ceva dar e groaznic pentru ca proportia intre frumos si degustator da castig nemultumirilor ca si locuitori ai orasului.
Personal ma intreb de ce atata panarama in oras pe banii de la buget?
Cred ca in PRIMARIE sunt multe persoane care nu au sarcini de serviciu si ocupand un post cauta sa faca ceva fara sa aiba reusita.
Stim ca pe 14 oct se sarbatoreste ceva,noi insa sarbatorim mizeria,balciul,chiolhanurile si scamatoriile.Acestora le vin in intampinare colacii unguresti cu par in ei,castane recoapte si imputite la 30 lei,alimente cu E-uri fara sa fie controlate de cineva,parcarea pe spatii nepermise pentru un oras si multi,chiar foarte multi certati cu legea ca te temi la oricare pas sa nu-ti ia ceva din mana,cersetori inchiriati peste tot,negustori care vand orice aproape obligandu-te sa le respecti opinia.
Asistam de la o zi la alta cum viata se degradeaza si noi contribuim la degradarea ei pentru ca ne-am ales in frunte “repetentii la organizarea vietii sociale”
Daca cineva citeste,va rog,vreau sa-mi confrunt parerea mea cu a celor ce sunt dispusi sa facem opinie.
iasi4u
October 12, 2009 at 11:18 pm
ai dreptate in ceea ce spui, putem sa ne contrazicem si sa aprobam ce zici tu dar degeaba o facem 🙂 ptr ca esti constient ca nimic din ce se intampla in perioada asta in oras nu se va schimba.