Stiri

Sosesc invitatii speciali la IIFF 2009

Actrita Hilda Peter, care detine rolul principal in filmul “Katalin Varga”, una dintre cele 11 productii care concureaza la sectiunea lungmetraj a Festivalului International de Film (IIFF), a sosit duminica la Iasi. Ieri, o alta invitata speciala la IIFF, actrita Luminita Gheorghiu, s-a cazat la Hotel Traian. Ea va primi din partea organizatorilor premiul de excelenta pentru intreaga cariera. Astazi sint in derulare si proiecte colaterale IIFF, precum CineLabs, si workshop-uri.
Pe 25 septembrie s-a deschis prima editie a Festivalului International de Film de la Iasi. In cele patru zile de festival, la cinematografele Victoria si Republica si la Casa de Cultura a Studentilor au rulat o parte dintre cele 75 de filme inscrise in competitie, dar si filme prezentate in afara festivalului. Unul dintre filmele de lungmetraj inscrise in competitie pe care ieseanii au avut ocazia sa il vada deja este “Katalin Varga”, filmul de debut al lui Peter Strickland, care a cistigat Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin.
Povestea unei femei care a fost violata si care dupa 12 ani de minciuni isi cauta agresorul pentru a-l ucide este interpretata de actrita de teatru Hilda Peter, care si-a facut prin acest film debutul in cinematografie. “Peter mi-a povestit despre film. Mi-a placut povestea si am zis da. Dupa 2-3 luni m-a sunat si mi-a dat rolul. Mi-am dorit sa joc intr-un film, dar credeam mereu ca nu sint telegenica, insa cind m-am trezit in fata faptului implinit nu am avut de facut decit un singur lucru: sa ma «arunc»”, a spus zimbind actrita, care a ajuns la Iasi duminica.
Pentru acest film, o tragedie despre trauma provocata de un viol si durerea unui adevar iesit la iveala dupa prea mult timp, s-a filmat 18 zile in diferite locuri din Romania. “Am vazut filmul la TIFF si recunosc ca din cauza sound-ului foarte prost nu prea mi-a placut. L-am revazut la Berlin, unde m-am simtit foarte bine pentru ca era foarte multa energie pozitiva, si mi-a placut ce am vazut”, a povestit Hilda Peter, care a mai jucat chiar saptamina trecuta in cel de-al doilea film din cariera sa, unde detine un rol secundar si care a fost filmat in Ungaria. citeste tot articolul pe Ziarul de Iasi

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top