Diverse

Un smartwatch potrivit poate fi gasit pe nutushopall.ro

Gadget-urile au devenit obiecte de care ne folosim in fiecare zi, iar un smartwatch se dovedeste a fi la fel de important si folositor precum un smartphone. Cei care doresc cele mai bune oferte pentru smartwatch pot intra pe link-ul https://www.nutushopall.ro/laptop-tablete-telefoane/wearables-amp-gadgeturi/smartwatch.

Un ceas inteligent este un dispozitiv portabil conceput pentru a fi purtat pe incheietura mainii. La fel ca smartphone-urile, ele folosesc ecranele tactile, ofera aplicatii si adesea va inregistreaza ritmul cardiac si alte semne vitale.

In timp ce ceasurile digitale exista de zeci de ani – unele cu abilitati precum calculatoare si convertoare de unitati – abia in anii 2010, companiile de tehnologie au inceput sa lanseze ceasuri cu abilitati de tip smartphone.

Apple, Samsung, Sony si alti jucatori importanti ofera ceasuri inteligente pe piata de consum, dar o mica pornire merita de fapt credit pentru popularizarea ceasului inteligent modern. Cand Pebble a anuntat lansarea primului sau ceas inteligent in 2013, a strans o suma record de finantare pentru Kickstarter si a vandut mai mult de un milion de unitati.

In acelasi timp, progresele in miniaturizarea siliciului au deschis usa catre alte tipuri de ceasuri inteligente dedicate. Companii precum Garmin, de exemplu, accepta ceasuri inteligente precum Fenix, care sunt mai robuste si optimizate cu senzori si trackere pentru a sprijini expeditiile din tara. La fel, companii precum Suunto au lansat ceasuri inteligente optimizate pentru scufundari care rezista la timp prelungit la adancimi semnificative.

Majoritatea ceasurilor inteligente – indiferent daca sunt destinate utilizarii zilnice (ca la Apple Watch) sau in scopuri specifice (ca la Garmin Fenix) – ofera o suita de caracteristici standard:

Notificari: Smartphone-urile afiseaza notificari pentru a va avertiza despre evenimente sau activitati importante. Tipurile de notificari difera; dispozitivele conectate la un smartphone pot reflecta, pur si simplu, notificarile telefonului pe incheietura mainii, dar alte ceasuri inteligente afiseaza notificari pe care doar un asemenea device le-ar putea oferi. De exemplu, cel mai nou Apple Watch include un senzor de cadere. Daca cadeti in timp ce purtati ceasul, acesta va simte miscarea. Daca nu detecteaza nicio miscare, trimite o serie de notificari in crestere. Nu raspundeti la notificare, iar ceasul presupune ca sunteti ranit si avertizeaza autoritatile in numele vostru.

Aplicatii: Dincolo de afisarea notificarilor de pe telefon, un ceas inteligent este la fel de bun ca si aplicatiile pe care le accepta. Ecosistemele aplicatiilor variaza si sunt legate de mediile Apple sau Google. Ceasurile inteligente cu un scop dedicat, cum ar fi drumetiile sau scufundarile, accepta in general aplicatiile de care au nevoie pentru a atinge acest scop fara posibilitatea de a adauga alte tipuri de aplicatii.

Gestionarea continutului media: majoritatea ceasurilor inteligente asociate cu smartphone-urile pot gestiona redarea media.  De exemplu, cand ascultati muzica pe un iPhone folosind AirPod-urile Apple, puteti utiliza Apple Watch pentru a schimba volumul si piesele.

Multi oameni prefera sa poarte un ceas. Scopul sau este fie functional (doar pentru a spune ora), fie pentru ca este la moda. Un ceas bun arata minunat pe incheietura mainii cuiva.

Dar ceasurile devin din ce in ce mai putin populare datorita aparitiei smartphone-ului. Cine trebuie sa cumpere un ceas atunci cand telefonul lor spune ora, are un calendar si are o alarma? Este un punct valid si care explica scaderea vanzarilor de ceasuri in ultimii ani.

Insa ceasurile inteligente inclina aceasta tendinta, deoarece ofera ceva putin diferit. Acestea ofera toate aceste functii de baza ale ceasului, dar fac si lucruri pe care smartphone-urile nu le pot face.

Dupa cum stiti bine, pierderea unui telefon sau a unor taste este o experienta extrem de frustranta. Se pare ca se intampla intotdeauna inainte de vreo ocazie importanta, la care, pur si simplu, nu putem intarzia!

Din fericire, un ceas inteligent poate transforma acest inconvenient in trecut.

Majoritatea au o functie „Gasiti telefon”. Va puteti conecta telefonul sau orice dispozitiv cu acesta si il veti putea suna prin ceas ori de cate ori doriti.

Smartphone-urile pot face multe dintre lucrurile pe care le puteti face cu un ceas inteligent, dar ceasurile inteligente sunt mai potrivite pentru anumite lucruri, in functie de circumstante. In timp ce conduceti o masina sau o bicicleta, este mult mai convenabil sa verificati notificarile de pe ceasul inteligent decat sa incercati sa va scoateti telefonul din buzunar. Este placut sa vedeti, de exemplu, numele apelantului primit inainte de a raspunde la telefon prin setul cu casca Bluetooth. Smartphone-urile vin cu GPS incorporat, dar ar putea fi mai convenabil sa nu va aduceti telefonul la iesire pentru a alerga si sa utilizati ceasurile inteligente GPS incorporat pentru a urmari lungimea si viteza alergarii.

Ceasurile inteligente adauga, de asemenea, lucruri pe care smartphone-ul, pur si simplu nu le are, de exemplu, monitorizarea ritmului cardiac. Imi place foarte mult functionalitatea de masurare a ritmului cardiac atunci cand fac sport si nici nu trebuie sa port o curea speciala ca acum cativa ani. Masurarile ritmului cradiac de la incheietura mainii au devenit foarte precise. De asemenea, este bine ca imi urmareste activitatea in timpul zilei si ma pot provoca sa merg mai mult si sa folosesc scarile in loc de lift. Urmarirea miscarii si a ritmului cardiac face posibila obtinerea automata de informatii despre timpul si calitatea somnului, care pot fi benefice si va permit sa va asigurati ca dormiti suficient si sa va culcati la timp.

Smartwatch-ul este un gadget mic si util ce poate fi purtat la mana in orice ocazie si prezinta o multime de functii!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top