Stiri

Uscatoarele de rufe devin din ce in ce mai populare in locuintele romanilor datorita eficientei lor si mai ales datorita faptului ca ne usureaza viata.

Ce sunt uscatoarele de rufe?

Dupa cum si numele sugereaza, uscatoarele de rufe sunt niste aparate electrocasnice care arata precum o masina de spalat rufe, doar ca nu spala, ci usuca hainele. Acestea functioneaza pe curent electric si pe langa rolul de uscare, ne ajuta si sa scapam de scamele de pe imbracaminte. Cele mai bune uscatoare de rufe scot hainele fara cute, scutindu-ne astfel de procesul de calcare.

Tipuri de uscatoare de rufe

Uscator de rufe in condensare. Acesta incalzeste aerul din interior si usuca hainele cu ajutorul aerului cald. Acel aer este apoi eliminat in incaperea in care se afla uscatorul. Apa/condensul rezultat in urma procesului de uscare va fi eliminat pe un furtun sau intr-un rezervor. Principalele dezavantaje ale acestui tip de uscator il reprezinta consumul ridicat de energie si faptul ca incalzeste foarte mult aerul din incaperea in care se afla.

Uscator de rufe cu pompa de caldura. Functioneaza pe acelasi principu ca uscatorul in condensare, doar ca aerul incalzit ramane in interiorul uscatorului.. Recirculand aerul continuu, acest tip de uscator este mult mai eficient din punct de vedere al consumului de curent electric. De asemenea, acest tip de uscator nu va incalzi incaperea in care se afla. Cele mai bune uscatoare de rufe cu pompa de caldura sunt si cele mai eficiente, doar ca sunt putin mai scumpe, insa pe termen lung beneficiile sunt vizibile atat la factura de energie, cat si la procesul de uscare in sine.

Lucruri de luat in considerare pentru a alege cel mai bun uscator de rufe:

Tipul uscatorului. Daca urmarim sa cumparam unul din cele mai bune uscatoare de rufe, atunci ar trebui sa optam pentru unul cu pompa de caldura, avantajele fiind clare. Daca vrem sa cumparam un uscator mai ieftin care totusi sa isi faca treaba, atunci putem opta pentru unul in condensare.

Numarul de programe. Cu cat un uscator are mai multe programe, cu atat va fi mai eficient in procesul de uscare al hainelor.

Capacitatea de incarcare. Uscatoarele de rufe au capacitate de la 5 la 10 kg. Cu cat are o capacitate mai mare de incarcare, cu atat uscatorul va fi mai scump. Alegerea o facem in functie de obiceiurile noastre si mai ales in functie de ce masina de spalat avem.

Pretul joaca, de asemenea, un rol important. Pretul variaza in functie de brand, dar si in functie de tehnologiile si functionalitatile pe care le are produsul. Cu toate acestea, un uscator bun nu trebuie sa fie neaparat foarte scump. Desi exista uscatoare la 7000 lei, ne putem face treaba cu usurinta si cu un uscator la 3000 lei. Cei de la 2Pareri ne explica mai in detaliu cum sa cumparam cel mai bun uscator de rufe adaptat nevoilor noastre cu un buget decent.

In concluzie, daca bugetul ne permite si ne dorim haine fara scame, uscate rapid si care sa nu mai necesite calcare, atunci putem opta pentru un uscator de rufe electric. Achizitionat impreuna cu un kit de montaj deasupra masinii de spalat, uscatorul va face cu adevarat minuni pentru hainele noastre.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top