Stiri

Vodafone a activat WiFi Calling pe iPhone. Uite cum îl poți configura

Cristian Florea explică că WiFi Calling este un serviciu prin intermediul căruia telefonul tău mobil va folosi rețeaua WiFi la care ești conectat pentru apelurile audio atunci când această rețea asigură un semnal mai bun decât în cazul semnalului clasic de Voce.

Partea faină e că funcția asta e de-ajuns să fie activată o dată, apoi funcționează de la sine fără să-i mai faci tu nimic.

Important de notat e și faptul că, având această funcție activă, vei putea rezolva problemele de semnal din anumite clădiri în care de obicei nu există semnal de date și vei putea auzi apelurile fără întreruperi când te duci la munte, spre exemplu, unde ai WiFi bun în camera de hotel, dar pentru că ești printre munți nu există semnal de Voce prea bun.

CUM ACTIVEZI WIFI CALLING PE IPHONE

Pasul 1 este să te asiguri că ai cea mai recentă versiune de soft de la Operator. Ca să faci asta, mergi la Settings – General – About. Dacă există o versiune nouă de soft din partea operatorului, îți va apărea pe ecran o notificare care te va întreba dacă vrei s-o instalezi.

După ce instalezi versiunea nouă, va trebui să activezi WiFi calling, mergând la Settings – Mobile Data – Wi-Fi Calling – On.

Orange are deja implementat atât VoLTE cât și VoWiFi, iar Digi are VoLTE doar pentru iPhone.

Există un disclaimer de la Apple care spune că atunci când folosești WiFi Calling vor fi trimise informații despre locația în care s-a realizat conectarea către operatorul tău. Acesta poate fi un punct sensibil pentru anumite persoane, dar un plus atunci când apelezi serviciile de urgență.

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

 1. Cristian Florea

  May 5, 2020 at 11:27 am

  După ce trece carantina îmi datorezi un miel.

 2. eBogdan

  May 6, 2020 at 8:54 am

  Iertare :)))

  Am rezolvat 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top