Stiri

Vrei să rămâi însărcinată? Iată 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre această perioadă specială a vieții!

Să ai un copil este, poate, cel mai frumos lucru din lume. Trăim pentru a ne vedea împliniți, cu o familie mare, copii și nepoți, pentru că, de altfel, aceasta este esența vieții. Pentru multe femei a avea un copil este cea mai mare fericire, iar pentru altele teama că nu vor putea face față le determină să amâne cât mai mult momentul.

Cert este că dacă vrei să rămâi însărcinată, trebuie să știi ce înseamnă mai exact toată această perioadă și cum îți va influența ea viața: 

  1.     Un copil este darul tău de la Dumnezeu și trebuie să îl primești cu responsabilitate

Decizia de a rămâne însărcinată trebuie să fie gândită și asumată cu responsabilitate, deoarece acesta poate fi cel mai frumos dar de la Dumnezeu. Trebuie să știi că a avea un copil implică o mulțime de responsabilități și compromisuri pe care va trebui să le faci de acum încolo, iar grija pentru el va fi mai presus decât grija pentru oricine altcineva. Ar fi bine să te interesezi de procedurile inovative de astăzi în ceea ce privește sănătatea și buna îngrijire a copilului, cum ar fi, de exemplu, recoltarea de celule stem la naștere pentru cazurile în care ar avea nevoie. De asemenea, încă din timpul sarcinii trebuie să respecți cu sfințenie toate indicațiile medicului și să faci toate analizele și investigațiile necesare. Cum medicina a evoluat enorm în ultimii ani, există acum aparaturi extrem de performante care pot identifica orice fel de anomalie pe care ar putea-o avea fătul. 

  1.     Vei experimenta emoții și stări pe care nu le-ai mai avut până acum

Perioada sarcinii este, într-adevăr, destul de dificilă pentru unele femei, din cauza fluctuațiilor hormonale care le pot da peste cap tot echilibrul emoțional. Pregătește-te să plângi fără un motiv, să fii mai sensibilă decât de obicei, mai irascibilă sau dimpotrivă, să ai un optimism și o bună dispoziție ieșită din comun. Majoritatea femeilor întâmpină o perioadă mai dificilă în primul trimestru de sarcină, când apar grețurile de dimineață, oboseala accentuată și când, practic, încearcă să se obișnuiască și să asimileze noua schimbare din viața lor. 

  1.     Pregătește-te să îți recalculezi bugetele

Venirea unui copil pe lume, dar și perioada sarcinii înseamnă cheltuieli mult mai mari decât până acum. Deși la prima vedere poate părea că nu e cine știe ce, în momentul în care începi să pui pe foaie toate lucrurile de care ai nevoie pentru tine și pentru cel mic vei vedea că trebuie să îți gestionezi foarte bine bugetul. Dacă ești o persoană economă, nu vei avea probleme, însă dacă înainte îți plăcea să cheltui banii pe lucruri inutile, va trebui să ai grijă cum împarți de acum cheltuielile.

În concluzie, un copil este o responsabilitate enormă, dar și cea mai mare bucurie a vieții. Cu toate acestea, trebuie să fii asumată și conștientă că venirea pe lume a unui copil aduce multe schimbări pe care trebuie să fii pregătită să le întâmpini cu o atitudine pozitivă. În fond, un copil este o binecuvântare pentru orice familie.

 Photo: Shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top