Diverse

Woodexpert iti aduce cele mai performante multilame pentru prelucrarea lemnului

In industria de prelucrare a lemnului, multilamele sunt aparaturi indispensabile, deoarece cu acestea, lucratorii transforma un trunchi de copac in placaje de lemn, scanduri si alte prefabricate din lemn. Magazinul online Woodexpert ofera clientilor o vasta gama de multilame profesionale la preturi foarte avantajoase. S-ar putea sa credeti ca nu este prea mult de stiut inainte de a cumpara o lama pentru un ferastrau circular, masa sau fierastrau radial, dar atunci cand priviti, alegerile dvs. pot fi intimidante. Dupa ce cunoasteti cativa termeni de baza si ce inseamna acestia, si cateva lucruri despre materialele cu lama, tipurile de dinti, numarul de dinti si alte cateva curatari tehnice, ar trebui sa fiti bine.

Iata cativa termeni si consideratii pe care trebuie sa le cunoasteti in alegerea unei lame:

Aplicatie – Trebuie sa stiti atat ce tip de lama de fierastrau veti folosi, cat si ce tipuri de materiale veti taia. Fierastraiele si materialele circulare diferite necesita sau functioneaza cel mai bine cu lame optimizate pentru acea operatie. Exista lame cu scop general, care pot trata diferite materiale, dar daca stiti ca este posibil sa taiati un singur tip (sau in principal doar acel tip), trebuie sa obtineti o lama optimizata pentru asta.

Numarul de dinti – Cati dinti dintr-o lama determina actiunea ei de taiere. Mai multi dinti inseamna o taiere mai lina, mai putini dinti inseamna ca lama elimina mai mult material. Panzele incrucisate au mai multi dinti si fac taieri mai usoare de-a lungul bobului materialului. Lamele de desatramare au mai putini dinti, sunt optimizate pentru a taia si pentru a elimina mult mai mult material.

Distantarea – Distantarea se refera la spatiul dintre fiecare dinte de pe lama. O lama mai mare produce o cantitate mai mare de material taiat.

Configurarea dintilor – Forma dintilor de lama determina, de asemenea, performanta acesteia. Dintii sunt configurati pentru a optimiza incrucisarea, spargerea si lucrul cu anumite materiale, cum ar fi laminatele, MDF etc.

Unghiul dintilor – Unghiul dintelui (sau carligul) se refera la unghiul dintelui in raport cu linia centrala a lamei. Lamele cu „unghi de carlig pozitiv” inseamna ca dintii se apleaca inainte intr-un anumit grad. „Unghiul negativ al carligului” inseamna ca dintii sunt inclinati inapoi, opus directiei de rotatie a lamei. Cu cat unghiul pozitiv al lamei este mai mare, cu atat lama este mai agresiva.

Printre alte lucruri utile, include cateva reguli pentru selectarea unui ferastrau de masa, miter sau lame de ferastrau circular: Lamele cu mai multi dinti obtin o taiere mai lina. Lamele cu mai putini dinti indeparteaza mai repede materialul, dar tind sa produca o taietura mai dura, cu mai multa „rupere”. Mai multi dinti inseamna ca va trebui sa utilizati o sursa de alimentare mai lenta.

Taierea lemnului este o arta precisa, am putea spune, si doar cu ajutorul ustensilelor de prelucrare a lemnului perfecte se poate face o lucrare profesionista.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top