Evenimente

150 de studenți, profesori universitari, angajatori s-au pregătit împreună pentru cariera lor

EDUSPACE, prima conferință de #EducațieAltfel din România a găzduit la Brașov 150 de studenți și profesori universitari, alături de compania Freudenberg Performance Materials în 27 octombrie. Tinerii și profesorii universitari s-au pregătit împreună pentru piața muncii și pentru carieră în cadrul evenimentului gratuit.

Evenimentul EDUSPACE a oferit studenților și profesorilor universitari oportunitatea de a înțelege piața muncii, modul în care lucrează companiile astăzi, precum și de a cunoaște oportunitățile locurilor de muncă. Activitățile au fost orientate către autocunoaștere, dezvoltarea competențelor precum muncă în echipă, colaborare și comunicare. Participanții au avut, de asemenea ocazia să comunice cu angajatorii și să viziteze compania multinațională Freudenberg Performance Materials.

Feedback-ul pozitiv primit de la studenți și profesori ne încurajează să continuăm să investim în viitorul tinerilor și în organizarea de astfel de evenimente in parteneriat cu mediul universitar. Echipa Freudenberg a fost încântată de participarea la această conferință și de interacțiunea cu studenții deosebit de talentați, deschiși și receptivi la colaborarea cu mediul de business și la perspectivele viitorului asupra carierei lor. Suntem mândri că am putut contribui la educația și pregătirea profesională a tinerilor care sunt la început de carieră.”, a declarat unul dintre reprezentanții companiei Freudenberg Performance Materials.

Profesorii universitari participanți la Conferința EDUSPACE au observant metode interactive de predare puse în practică, dar au înțeles și modul în care piața muncii funcționează astăzi: ce se întâmplă în interiorul diferitelor departamente sau ce competențe se caută astăzi în piața muncii. Toate activitățile din cadrul Conferinței EDUSPACE au fost bazate pe metode de educație experiențială sau Pedagogie Sistemică pentru a-i ajuta pe profesori în pregătirea propriilor cursuri sau seminarii.

„Împreună cu compania Freudenberg Performance Materials am adus împreună tinerii – profesorii și echipa companiei într-un spațiu unde fiecare s-a pregătit pentru cariera lui: studentul a înțeles cum arată o companie internațională, ce înseamnă angajare azi; profesorii au observat direct metodele de predare folosite și au înțeles piața muncii diferit; echipa companiei Freudenberg au oferit din propria experiență”, a declarat Mădălina Hodorog, fondatorul conferinței EDUSPACE și a programelor de #EducatieAltfel din România.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top