Stiri

Cel mai scump transport in comun este la Iasi

Biletele si abonamentele pentru mijloacele de transport in comun sint de astazi mai scumpe. Sefii RATP au anuntat modificarea tarifelor de calatorie. Motivul tine de majorarea TVA. Ca atare, un bilet cu o calatorie costa 1,9 lei, cu 2 calatorii, 3,7 lei, iar un set de 10 calatorii, 16 lei. Si abonamentele au fost scumpite. Un abonament lunar pe 1 linie poate fi cumparat cu 63 de lei, pe 2 linii cu 78 de lei, iar pe toate liniile, cu 97 de lei.

“Am fost nevoiti sa majoram tarifele practicate ca urmare a modificarii TVA. Cota TVA noi o dam la stat si o deducem apoi. Toate preturile au crescut ca urmare a majorarii acestei cote”, a declarat Maricel Gherca, directorul RATP.

Biletele si abonamentele achizitionate la pret vechi mai sint valabile pina la data de 1 august.

Ultima modificare a tarifelor la biletele pentru transportul in comun fost facuta la inceputul lunii mai. Atunci, preturile au crescut de la 1,5 lei la 1,8 lei pentru un bilet cu o calatorie, de la 2,5 lei la 3,5 lei, iar setul de 10 calatorii, de la 12 lei la 15 lei, citeste intreg articolul pe ZiaruldeIasi.ro

Facebook Comments

4 Comments

4 Comments

 1. iasi4u

  July 19, 2010 at 7:14 pm

  In Iasi pretul per kilometru cu TAXI-ul este 1,79 Lei pe cand o calatorie cu RATP (minunatul nostru mijloc de transport in comun de “lux”) costa 1,9 Lei.

 2. Pingback: Tweets that mention Cel mai scump transport in comun este la Iasi -- Topsy.com

 3. dana

  July 20, 2010 at 11:07 am

  este incredibil…pt niste rebuturi de tramvaie si autobuze. cred ca este singurul mare oras care este la pamant cu mijloacele de transport in comun dar cu niste preturi de capitala…astepti zeci de minute sa te urci in fosilele alea si nici atunci nu mai ai loc…vin o data la 20-30 minute si te intrebi daca reusesti macar in ala sa te urci…este JALNIC TRANSPORTUL DIN IASI!!!!!!!!!!!!!!

 4. Raluca

  July 22, 2010 at 4:25 pm

  Este nesimtire. Autobuzele si tramvaiele din Iasi sunt vechi, merg incet, unele dau caldura vara si nu dau deloc iarna pt ca sunt defecte… Si pe deasupra, biletele sunt mai scumpe decat in capitala. Nu e deloc normal. Vin o data la 20 de minute, poate chiar mai mult, sunt pline de fiecare data si trebuie sa mergi intr-o inghesuiala, un miros si o caldura infernala. Si asta nu e totul, se intampla sa fie cate un sofer nesimtit la volan, care sa conduca de parca ar transporta saci cu cartofi, nu oameni… Si daca indraznesti sa ii atragi atentia, se enerveaza si conduce intentionat si mai prost… Asta ca sa arate cat e de bine crescut. Plus ca daca acum biletul s-a facut 1.9 lei, cei care vand biletele vor spune ca nu au marunt si bineinteles ca din 1.9 lei se va ajunge la 2 lei calatoria. “Calatorie” e frumos spus bineinteles… daca te gandesti ca te urci cu zambetul pe buze intr-un autobuz cu geamuri minuscule si toate minusurile enumerate mai sus…si cobori incruntat. E bataie de joc pe fata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top