revelion iasi 2020
Stiri

RATP va solicita din nou cresterea pretului abonamentelor

Temperaturile scazute le dau batai de cap sefilor Regiei Autonome de Transport Public (RATP). In ultimele luni, consumul de energie electrica a crescut considerabil.

Astfel, indicatorul de consum a ajuns la aproape 3 KW/h/km, fata de luna august, cand acesta era de doar 2 KW/h/km. Daca atunci regia consuma lunar 750 mii KW/h, consumul la sfarsitul lunii noiembrie depasea deja 1,13 milioane KW/h. Inevitabil, a crescut si factura: de la 267 mii lei in vara pana la 370 mii lei in lunile de iarna.

Sezonul rece a atras dupa el si alte probleme. Lipsa fondurilor pentru achizitia de materiale si de accesorii pentru mijloacele de transport duce la noi pierderi financiare. “A crescut consumul, au crescut facturile, s-au majorat costurile cu manopera, iar incasarile sunt tot mai slabe. In aceste conditii, ar fi oportun sa se ia in discutie o noua majorarea a preturilor abonamentelor. Vom solicita Consiliului Local sa aprobe noile tarife, pentru ca acestea sunt la nivelul anului 2004, or, preturile lucrarilor de intretinere au crescut foarte mult de atunci”, a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.

Sursa: Flacara Iasului

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top