Stiri

RATP va solicita din nou cresterea pretului abonamentelor

Temperaturile scazute le dau batai de cap sefilor Regiei Autonome de Transport Public (RATP). In ultimele luni, consumul de energie electrica a crescut considerabil.

Astfel, indicatorul de consum a ajuns la aproape 3 KW/h/km, fata de luna august, cand acesta era de doar 2 KW/h/km. Daca atunci regia consuma lunar 750 mii KW/h, consumul la sfarsitul lunii noiembrie depasea deja 1,13 milioane KW/h. Inevitabil, a crescut si factura: de la 267 mii lei in vara pana la 370 mii lei in lunile de iarna.

Sezonul rece a atras dupa el si alte probleme. Lipsa fondurilor pentru achizitia de materiale si de accesorii pentru mijloacele de transport duce la noi pierderi financiare. “A crescut consumul, au crescut facturile, s-au majorat costurile cu manopera, iar incasarile sunt tot mai slabe. In aceste conditii, ar fi oportun sa se ia in discutie o noua majorarea a preturilor abonamentelor. Vom solicita Consiliului Local sa aprobe noile tarife, pentru ca acestea sunt la nivelul anului 2004, or, preturile lucrarilor de intretinere au crescut foarte mult de atunci”, a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.

Sursa: Flacara Iasului

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top