GSM

Comparatie: Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4

Comparatie: Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4In momentul de fata batalia suprema intre smartphoneuri se da intre Samsung si Apple si din acest motiv ne-am gandit sa facem o comparatie, sperand ca astfel va veti putea decide in cazul in care va aflati in postura de a alege inofetre cele doua deviceuri.
Avand in vedere ca iPhone 4s abia s-a lansat, o sa ne rezumam pentru moment la o comparatie intre Samsung Galaxy S2 si Apple iPhone 4.

Cel mai bun hardware il gasim in acest moment la Samsung Galaxy S2, cu un ecran de 4,3 inch si un procesor dual core, acesta este superior produsului Apple.

Comparatie: Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4

Daca incepem cu diferenta de pret, iPhone este mai scump decat Samsung, iar sistemul de operare Android este ami darnic decat cel de la Apple, la modul ca se ofera mai putine restrictii si o mai mare flexibilitate cand vine vorba de aplicatii, iar unul din marile dezavantaje pe care il are iOS-ul este legat de lipsa Flashului.

La capitolul diferente tehnice, Galaxy S2 este net superior, se deosebeste prin procesorul de 1.5 GHz dual core si memoria de 1 GB de RAMM, pe cand iPhone 4 detine o memorie de 512MB RAM si un procesor de 1GHz.

Comparatie: Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4

La capitolul conectivitate din nou Samsung sta mai bine ofera HSDPA de 42MB/s pe cand iPhone doar 7.2 MB/s. Camera foto de la Galaxy S2 este de 8 megapixeli si filmeaza HD cu o rezolutie de 1080 pixeli, pe cand la iPhone avem doar 5 megapixeli si o filmare HD de doar 720 pixeli, acum sincer sa fiu diferente foarte mari intre foto si video nu exista intre cele doua, adica la modul ca avem diferente dar nu exagerat de mari. Daca e sa comparam dimensiunile ecranului, din nou Samsung este mai generos oferind 4,2 inch dar si un display Super Amoled Plus, net superior concurentului sau.

Daca este sa le comparam la greutate, ajungem la concluzia ca Samsung-ul desi este mai mare, este mai subtire si mai usor decat iPhone-ul, dar daca este sa le luam in mana sa analizam forma, greutatea, structura si materialele folosite la construirea deviceurilor, ne dam seama totusi ca iPhone-ul este un produs premium, care inspira mai multa calitate. Dar, desi avem parte de calitate, daca este sa le scapam pe jos pe amandoua de la aceasi distanta, dupa impactul cu solul cred ca Samsungul iese invingator, la modul ca poate fi folosit, pe cand produsul Appple se sparge precum o sticla.

Comparatie: Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4

La capitolul baterie din nou, Samsung ofera un Li-Ion de 1800 mAh pe cand iPhone Li-Po de 1420mAh.

Din cate se vede batalia dintre cei doi nu se da doar cand vine vorba de smartphoneuri ci si la tablete, iPad 2 se bate cot la cot cu Samsung Galaxy Tab.

[poll id=”5″]

Galerie Foto Samsung Galaxy S2 vs. iPhone 4

Facebook Comments Box

10 Comments

10 Comments

 1. Andrei

  October 8, 2011 at 10:11 pm

  scuze, nu am inteles exact ce ai spus in articol. poate dpdv hardware s2 e mai bun decat iphone 4. dar ce ai zis de aplicatii….scz dar gresesti. pt iphone sunt milioane de aplicatii de calitate…ecranul retina de 960×640 e net superior decat AMOLED-ul de pe s2.

 2. Fram

  October 10, 2011 at 10:28 pm

  De ce zici ca retina este superior amoledului?

 3. Cornel

  November 16, 2011 at 11:19 pm

  Cand ai facut comparatie la date tehnice ai facut intre samsung galaxy s 2 si iphone 4, dar de ce nu ai facut intre samsung galaxy s 2 si iphone 4s sau intre galaxy s si iphone 4, ca era mai corect, batalia se da intre galaxy s si iphone 4, intre galaxys s2 si iphone 4s.
  Chiar daca nu imi place sa recunosc, deoarece sunt fan apple in special iphone, dar galaxy s 2 ca date tehnice bate iphone 4s, dar galaxy s nu bate iphone 4.
   

 4. Cornel

  November 16, 2011 at 11:31 pm

  Apropo de primele 2 comentarii, displayul retina a lui iphone 4 e cel mai bun : http://www.phonearena.com/news/Super-AMOLED-Plus-vs-Super-AMOLED-vs-Retina-Display_id18088
  Nu e mare diferenta, dar retina castiga in fata super amoledului + .

 5. Pingback: Vezi cine a fost ales "Telefonul anului 2011" | Iasi 4u

 6. icr

  December 1, 2011 at 10:44 am

  @andrei: esti un mare fanboy, ecranul super amoled are un contrast mult mai bun iar per total este o experienta mai placuta. crezi tu ca rezolutia mai mare conteaza? daca zici asta nu ai pus mana pe un galaxy s si in special galaxy s2.
   
  @cornel: samsung galaxy s bate iphone 4 prin simplul fapt ca toate functiile sunt mai bune (pana si la camera), toate astea fiind oferite la un pret mai mic. serios.. nu imi place cand aduceti afirmatii stupide fara argumente. galaxy s > iphone 4 la totul mai putin la build quality.

 7. Pingback: S-a votat "Telefonul anului 2011" | Gadget4U

 8. MiHaI

  December 15, 2011 at 10:00 pm

  IN PrIMU RAND IPHONE 4 ARATA MULT MULT MAI BINE DECAT GALAXY S 2  CAMERA DIN FATA ESTE DE 5 MEGA, LA SGS2  ESTE DE 2, APPSTORE ARE MILIOANE DE APLICATII DECI AI DE UNDE ALEGE  _SI MIE MI SE PARE CA LA IPHONE   CAMERA VIDEO ESTE MAI REALA DECAT LA SGS2 /(EO AS ALEGE IPHONE 4 PENTRU CA MA SIMT BINE SA STIU CA AM PROPRIUL MEU APPLE IN BUZUNAR SAU IN MANA ETC)

 9. confucius

  January 21, 2012 at 4:23 am

  numai informatii  eronate, procesorul lui s2 e de 1,2 dual core, eecranul de 4,3 nu 4,2, si are 2 giga de ram, nu 1….. de unde luati voi informatiile?
   

 10. barnici

  August 19, 2012 at 7:44 pm

  O COMPARATIE DE CACAT DIN PARTEA ELEMENTULUI CARE L-A POSTAT. iN PRIMUL RAND SAMSUNG S 2 NU ARE PROCESOR DE 1,5 DUAL CORE CI ARE UN PROCESOR DE 1,2 DUAL CORE SI NU ARE BATERIE DE 1800 mAh ci are unul de 1650 mAh. Un idiot asta esti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top