Stiri

Automate de bilete pentru mijloacele de transport in comun la Iasi

Primaria Municipiului Iasi a incheiat un parteneriat cu Firma de Software AROBS Transilvania in scopul de a automatiza vanzarea de bilete pentru transportul in comun.
Vor fi 10 terminale electronice amplasate incele mai aglomerate zone din Iasi in scopul de a incuraja cetatenii sa foloseasca mijloacele de transport in comun.
Primul automat de vanzare electronica a biletelor ce permite plata prin carduri bancare cat si monede si bancnote a fost inaugurat joi, 3 mai in Piata unirii din iasi, celelalte 9 urmand a fi montate in perioada imediat urmatoare.
Implementarea acestor automate pentru bilete pentru mijloacele de transport in comun fac parte din proiectul european Archimedes.

Acest proiect face parte din strategia firmei AROBS de dezvoltare de soluţii ȋn zona de mobilitate. Am ȋnceput deja colaborarea și cu alte regii care să le permită acestora eficientizarea prin monitorizarea consumului de carburant sau a rutelor auto. Soluţiile se adresează și pasagerilor care vor putea folosi ȋn mod optim reţeaua de transport ȋn comun a unei regii de transport. Toate aceste aplicaţii software se bazează pe experienţa ȋn domeniul GIS a specialiștilor AROBS, cât și ȋn dezvoltarea de soluţii de rutare auto și pietonale”, a declarat Voicu Oprean, Directorul General al AROBS.

Sefii RATP Iasi au specificat ca vor introduce si cumpararea biletelor de calatorii prin SMS, prin trimiterea unui mesaj text la un numar prestabilit, dupa care iesenii primesc un cod unic de inregistrare pe baza caruia se pot folosi mijloacele de transport in comun. Acest serviciu de achizitie a biletelor pentru mijloacele de transport in comun prin SMS a mai fost introdus de putin timp si in Bucuresti, astfel Iasi-ul devine al doilea oras din Romania care introduce sisteme automatizate pentru achizitionarea de bilete pentru mijloacele de transport in comun.

automat-bilete

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: La Cluj se circula cu tramvaie noi noute, iar la Iasi cu jafuri fabricate acum 30 de ani | Iasi 4u

  2. Pingback: Blog Post: Scumpirea biletelor si modalitatile de plata pentru transportul in comun din oras | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top