Sport

Poli Iasi din nou in Prima Divizie de Fotbal

Politehnica Iasi din nou in Prima Divizie a Fotbalului RomanescIntr-o perioada in care fotbalul devine un adevarat spectacol prin echipe, fani si stadioane, acum vine si momentul Iasului sa promoveze in prima liga de fotbal a Romaniei, dupa o pauza de mai bine de trei ani.
Am avut un derby de zile mari intre Steaua si Dinamo, am avut derby-ul dintre CFR Cluj si U Cluj, am avut finala UEFA Europa League 2012 dintre Club Atlético de Madrid si Athletic Bilbao ce s-a jucat pe National Arena de la Bucuresti.

Desi Politehnica Iasi, devenit a acum CSMS Iasi (Club Sportiv Studentesc Iasi) este pe primul loc in Seria 1 a Diviziei B si pana la finalul campionatului mai sunt 2 etape, probabilitatea de promovare in prima liga fotbalistica a Romaniei este foarte mare.
In ultimii ani moda stadioanelor in Romania a luat amploare, s-a inceput cu National Arena, un superb stadion cu o capacitate de 55.000 de locuri, dupa care s-a anuntat o noua arena la Cluj, Ploiesti si Brasov, dar nu va ganditi ca lista se opreste aici, FCM Bacau care se afla in divizia secunda are in plan un proiect pentru un stadion de standarde europene.

Lista ar mai putea continua cu Iasi si Craiova, doar ca din cauza lipsei banilor acestea au ramas doar niste imagini virtuale. Bacaul ar putea fructifica proiectul avand in vedere ca centrul Moldovei pentru zboruri aeriene s-a mutat la ei, de ce nu ar profita de moment si pentru un stadion modern cu standarde ridicate.

Orasul Iasi, a ramas Capitala Moldovei doar din punct de vedere istoric, desi avem un centru universitar, avem un aeroport international care dupa 4 ani de zile a reusit sa primeasca o modernizare pentru a putea fi in pas cu cerintele europei din domeniu, oare de ce nu am putea si un stadion modern ? La urma urmei daca nu joaca echipa de fotbal a Iasului, macar sa joace altii si sa atragem lume noua in oras.

Vrem Iasi Arena!!! Ar fi frumos sa avem un stadion de Champions League la Iasi.

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

 1. cristi

  May 21, 2012 at 11:44 am

  Eu as vrea o economie mai sanatoasa pentru Iasi, iar apoi stadion.
  Degeaba ai stadion daca motorul economic al orasului nu prea merge.
  Un oras sanatos, cu o economie puternica, abia acel oras merita un stadion frumos.
  Exemplu :CLUJ
   

 2. Ieseanul

  May 21, 2012 at 11:56 am

  Cu totii vrem economie sanatoasa pentru Iasi, dar tu cum crezi ca se poate ajunga la o economie sanatoasa, banii ptr bugetul local crezi ca pica din cer sau doar din taxe si impozite? Este nevoie de astfel de lucruri pentru a aduce investitori si turisti la Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top