Stiri

Ieseanul Relu Fenechiu, Ministru al Transporturilor, a primit astazi 5 ani de inchisoare cu executare

Ieseanul Relu Fenechiu, Ministru al Transporturilor, a primit astazi 5 ani de inchisoare cu executare si trei ani in care nu are anumite drepturi datorita abuzului in serviciu in forma calificata. Acesta este primul caz din tara noastra in care un ministru in functie este condamnat la inchisoare. Instanta a hotarat astazi, 12 iulie 2013 ca in dosarul “Transformatorul” al ministrului Relu Fenechiu sa se dea o pedeapsa de 5 ani cu executare, fratele acestuia a primit si el tot 5 ani cu executare. La ultimul termen, Directia Nationala Anticoruptie a cerut pedeapsa maxima pentru acesta de la inceput, aceasta fiind de 15 ani de detentie cu executare. Procurorii DNA au anuntat ca vor face recurs pentru a obtine o pedeapsa mai mare de 5 ani.

Dupa aflarea verdictului, ieseanu Relu Fenechiu si-a dat demisia din functia de ministru al Transporturilor, iar premierul Victor Ponta va prelua interimatul la conducerea ministerului. Pe langa cei 5 ani de inchisoare cu executare, Fenechiu mai trebuie sa plateasca si 6,3 milioane de Lei ca prejudiciu constatat in dosar.

Pe langa pedeapsa aceasta, instanta suprema a mai anuntat urmatoarele condamnari: Ioan Turbatu, director Electrica – 6 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in forma calificata si continuata, Ion Marghidan – 6 ani cu executare si 5 ani interzicerea drepturilor cetatenesti pentru abuz in serviciu in forma calificata si continua, Petru Andronache – 7 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma calificata si continua, Lucian fenechiu, fratele ministrului transporturilor Relu Fenechiu, 5 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Decizia nu este una definitva ea putand fi atacata cu recurs la Completul de cinci magistrati ai instantei supreme.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top