Stiri

Alb de Purcari – Unicul Vin medaliat la Concursul Mondial de la Bruxelles

Alb de Purcari a completat colecţia vinurilor de Purcari cu încă o medalie de argint obţinută în cadrul competiţiei internaţionale Concours Mondial de Bruxelles 2013.
Aceasta a fost organizată în cea de-a 20-a ediţie şi de această dată a avut loc în capitala Slovaciei, Bratislava, pe 10-12 mai. În acest an la concurs au participat 50 de ţări care au prezentat în faţa juriului 8,200 de probe de vin. Dacă Franţa, Italia, Spania şi Portugalia au primit în jur de 70% dintre medalii, atunci Purcari a fost unica vinărie din Moldova care a adus un premiu acasă.

Concours Mondial de Bruxelles şi-a făcut déjà o tradiţie să viziteze cele mai vestite regiuni producătoare de vin, organizând concursuri la Lisabona, Maastricht, Bordeaux, Valencia, Palermo, Luxembourg şi Guimarães. În 2014 Concours Mondial va reveni la Bruxelles.

VINURILE PURCARI MEDALIATE
De-a lungul secolelor XIX- XX Purcari a fost decernat cu 76 de medalii. Cea mai celebră fiind medalia de aur acordată renumitului Negru de Purcari la Expoziția Internațională de la Paris din 1878, cînd juriul a fost impresionat de acest vin, crezînd că este un nou vin de Bordeaux.
Pe parcursul perioadei moderne a vinăriei (2003-2013), Purcari a reuşit să obţină 73 decoraţii, printre care sunt 2 Grand Prix-uri, 30 medalii de aur, 21 de argint la cele mai prestigioase concursuri internaţionale.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top