Stiri

Astazi, de Ziua Internationala a Mediului, Primaria Iasi taie tei de pe Copou

Astazi de Ziua Internationala a Mediului, muncitorii directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Municipiului Iasi au pus la pamant mai mult tei de pe strada Lascar Catargi sub atenta supraveghere a Politiei Locale.
Multi Ieseni au publicat fotografii cu actiunea celor de la primarie pe retelele de socializare, aratandu-si nemultumirea asupra deciziei luata de conducatorii orasului. Aceste imagini au starnit nu doar nemultumire ci si dispret prin multele comentarii publicate asupra fotografiilor, mai ales ca astazi, 5 iunie, ar trebui sarbatorita Ziua Internationala a Mediului.

Cei de la Serviciile Publice Iasi au spus ca taierea si curatarea teilor de pe Copou a fost aprobata de catre Directia Silvica si ca face parte din actiunea de curatare a arborilor batrani sau uscati, in acte figurand permiterea taierii a 10 tei uscati, pe strada repsectiva urmand ca din toamna sa fie refacut trotuatul, iar in locul teilor taiati vor fi plantati puieti de tei.

Vezi cum arata pietonalul Stefan cel Mare fara tei
Vezi cum arata in 1941 si cum arata astazi Bulevardul Stefan cel Mare din Iasi

Serviciile Publice Iasi au plantat anul trecut in jur de 1.400 de tei pe aliniamentele stradale din tot orasul dupa spusele Luminitei Salceanu, directorul institutiei de Servicii Publice.

Cei care au asistat la executia teilor de pe Copou au spus ca nu toti arborii erau batrani, lemnul din cioata ramasa dupa taiere fiind alb, nu arata deloc batran sau uscat.

Sursa Foto: Facebook.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

7 Comments

7 Comments

 1. Marlansky

  June 5, 2013 at 12:56 pm

  Daca vine o furtuna cum a fost in Bucuresti si va cade teiul pe Mertzan, sariti repede sa fiti despagubiti de Primarie. Actiunea asta de curatare si inlocuire este normala si de apreciat. Intre 1000 de tampenii facute de Nikita mai scapa si cate una buna.

 2. eu

  June 5, 2013 at 12:59 pm

  Unii copaci trebuie taiati. Sa nu exageram. Ce a fost pe Stefan cel Mare e alta treaba.

 3. Alex

  June 5, 2013 at 2:11 pm

  Nu spunem ca nu e bine , dar elementele mici fac diferenta ! Astazi ?!

 4. Andreea

  June 5, 2013 at 4:27 pm

  Multi oameni nici macar nu stiu ca azi este ziua mediului. Desi nu este cea mai potrivita zi, curatarea si taierea copacilor batrani este absolut normala si trebuie repetata periodic. Sau poate cineva prefera sa se trezeasca cu un copac in cap.

 5. Ana

  June 5, 2013 at 7:02 pm

  Majoritatea teilor erau sanatosi, s-a vazut dupa taiere ca lemnul era inca bun

 6. Marlansky

  June 6, 2013 at 5:03 pm

  Deci au taiat tei sanatosi pentru ca sunt malefici si vor sa faca rau oamenilor din simpla placere de a face rau?
  Eu vad o mare scorbura fix la baza copacului,

 7. Cineva

  June 11, 2013 at 11:08 pm

  Din cate am vazut e o moda sa fie taiati copacii ( Bulevardul Stefan cel Mare, Ciric pentru inutilul telescaun , Copou din cauza “teilor batrani” etc. ) . Sunt de parere ca au niste afaceri dubioase in care este neaparata nevoie taierea acestor copaci asa de dragul de a fi taiati pe motive puerile si numai de ei crezute. Se taie sute de copaci de zeci de metri si in locul lor abia daca planteaza cativa puieti sau salcami japonezi de abia 1 metru. Asa ajuta ei la protectia mediului?  Nu este deloc o idee stralucita a primarului Nichita!
  Bulevardul Stefan cel Mare din Iasi
  Bulevardul Stefan cel Mare din Iasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top