Stiri

Balul de la Castel a strâns peste 50.000 lei pentru terapia copiilor cu dizabilități

Peste 200 de ieşeni au răspuns invitaţiei Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany la cel mai important si mai complex eveniment caritabil al anului la Iaşi, Balul de La Castel.
Sala Turnurilor a Restaurantului La Castel a găzduit joi, 30 mai 2013, un spectacol al artei şi generozităţii.

„Balul de La Castel este un proiect foarte ambiţios pentru peisajul ieşean în organizarea căruia ne face mare plăcere să fim parteneri de tradiţie alături de Fundaţia Bethany. Scopul nobil al evenimentului, acela de a sprijini copiii cu dizabilităţi, ne motivează să ne implicăm cu toate resursele şi din toată inima. Îi felicităm pe toţi cei care au ales să participe pe 30 mai la această sărbătoare a eleganţei şi generozităţii şi promitem pentru 2014 o ediţie şi mai grandioasă într-o locaţie nouă la care lucrăm în acest moment.” A declarat doamna Dana Buzilă, manager Complex Hotelier „La Castel.”

Atmosfera specifică perioadei Belle Epoque a fost întreţinută de amfitrionii serii Irina Păcurariu şi Adrian Păduraru, artişti care s-au alăturat pro-bono acestui eveniment, declarându-se susţinători constanţi ai cauzei copiilor cu dizabilităţi. „Cum arareori în viață putem face pentru ceilalți ceva total dezinteresat, într-un astfel de moment le mulțumesc copiilor și organizatorilor că au acceptat ajutorul meu” a declarat Adrian Păduraru, unul din amfitrionii evenimentului.

Decorul, ţinutele, muzica şi dansurile au completat tabloul unei seri de poveste. Dansatori ai Operei Naţionale Române din Iaşi au adus un moment consacrat din Lacul Lebedelor, Andra Botez şi 4Universe au încântat auditoriul cu melodii din repertoriul franţuzesc iar Ina Cristea (voce) şi Paul Pintilie (pian), câştigători ai numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, au interpretat cu sensibilitate romanţe bine-cunoscute precum Zaraza şi Îmi pare rău.

« Cea de-a doua ediție a Balului de la Castel a fost cu adevărat impresionantă prin toate elementele ei. Frumusețea detaliilor, generozitatea oaspeților, atmosfera desăvârșită care a adus împreună atât de mulți oameni pentru o cauză, toate acestea ne întăresc convingerea că Iașiul păstrează filantropia printre valorile sale de preț. Ne îndreptăm mulțumirile către toți cei care au făcut din acest eveniment o frumoasă tradiție și le promitem o nouă ediție cel puțin la fel de frumosă. » a declarat doamna Diana Păiuş, manager zonal al Fundaţiei Bethany.

Momentul culminant al serii a fost licitaţia caritabilă alcătuită din două părţi: licitaţia de obiecte de colecţie în urma căreia următoarele obiecte şi-au găsit cumpărătorii: două colecţii de cărţi din partea POLIROM – colecţia Septuaginta – licitată cu 1400 lei şi colecţia Ernest Hemingway – licitată cu 1750 lei, un exemplar din ultima noutate de la
Casa de Vinuri Cotnari, COLOCVIU la Paris Busuioaca de Bohotin 2012 vinificata in sec şi ambalată într-o cutie din lemn vechi de aproape 100 de ani fost licitată cu 1300 lei, o
oglindă unicat oferită de Art Georgies a fost licitată cu 5000 lei, iar un pachet de servicii all inclusive pentru 6 luni oferit de Club Moving a fost licitat cu 2600 lei.

“Fără copii nu există viitor, iar într-o lume în care se vorbește despre șanse egale, Fundația Bethany nu doar a vorbit. Prin Balul de la Castel, împreună cu cei care au binevoit a se alătura, au fost oferite nu doar speranțe, ci și șanse copiilor cu dizabilități. Prea multe cuvinte prisosesc în astfel de circumstanțe, așa că închei cu speranța de a fi alături și anul viitor” a declarat doamna Ioana Chirica, director comunicare Polirom.

Licitaţia de obiecte de artă le-a dat colecţionarilor prezenţi oportunitatea de a-şi completa colecţiile cu tablouri de valoare ale unor artişti recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional. În total au fost licitate 12 tablouri semnate Constantin Baciu, Felix Aftene, Constantin Tofan, Dragoş Pătraşcu, Bogdan Bârleanu, Zamfira Bârzu, Daniela Grapă, Florin Petrachi. Suma totală obţinută în urma celor două categorii de licitaţie a fost de 37.350 lei.

Oaspeţii evenimentului s-au putut delecta cu o cină festivă cu cele mai fine delicii culinare, preparată de bucătarii Restaurantului La Castel şi au putut degusta din colecţia de vinuri premium oferită de Casa de Vinuri Cotnari. Toate acestea au fost oferite gratuit de sponsorii evenimentului şi preparate de personalul Restaurantului La Castel.

Suma totală strânsă în urma evenimentului Balul de La Castel este de 54.950 lei (bani ce reprezintă contribuţia participanţilor prin cumpărarea invitaţiilor, dar şi suma obţinută în urma licitaţiei caritabile).

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top