Stiri

Test comparativ: Care supermarketuri dintre Billa, Mega Image, Auchan, Carrefour si Cora au produsele cele mai ieftine?

Cei de la ZiarulFinanciar.ro au realizat un text foarte interesant cu privire la cosul zilnic de cumparaturi, au comparat preturile la aceleasi produse comercializate de marile supermarketuri din Romania: Billa, Mega Image, Auchan, Carrefour si Cora.
Oricat te-ai chinui sa scoti cel mai bun pret sau sa ajungi la o concluzie, ideea este ca nu poti, cand tragi linie, costurile sunt asemanatoare, oricat de mult ai vana cele mai bune preturi, costurile sunt aceleasi. Cel mai castigat esti atunci cand alegi supermarket-ul sau hypermarket-ul de unde vrei sa cumperi, este atunci cand tii cont de cheltuielile cu care ajungi la destinatie.

De exemplu daca nu mergi la Billa care e la 100 de metri de casa ta pentru ca preturile sunt mari si crezi ca daca parcurgi 15 km pana la Carrefour pentru ca e mai ieftin, daca tragi linie vei realiza ca nu ai facut nici o afacere.

Din pacate iesenilor le-ar fi convenit mai mult un astfel de test inte Billa, Auchan, Carrefour si Kaufland, din pacate Cora si Mega Image nu este inca la noi, dar testul poate relata oricum diferentele de pret la aceleasi produse.

Carrefour si Auchan sunt cele mai ieftine retele magazine moderne de comert, daca e sa calculam din tabel totalul cumparaturilor, la Carrefour costa 112,83 lei pe cand la Mega Image 124,47 lei, preturile sunt cele de la raft din 30 octombrie 2013, dar exista si posibilitatea ca unele din ele sa fie la promotie.

In tabelul de mai jos puteti vedea ca cele mai mici preturi sunt in chenar galben, cel mai scump cu verde, totalul cel mai mic cu rosu si totalul cel mai mare cu albastru.

click pentru a mari poza!

Ce parere aveti despre care din supermarketurile Billa, Mega Image, Auchan, Carrefour si Cora au produsele cele mai ieftine?

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

 1. Gabriela

  November 11, 2013 at 9:17 pm

  Daca analizezi lista vei observa ca nu e corecta. Cele selectate cu galben (cele mai ieftine) nu sunt toate corecte:
  – apa plata dorna e mai ieftina la Mega image si Auchan decat Carrefour
  – detergentul de vase Fairy, e mai ieftin la Auchan decat Carrefour (si apropo am cumpara acum 3 zile si e 4.80)
  – cartofii rosii cei mai ieftini sunt la Auchan, nu la Real.
  Si totusi, astea nici macar nu sunt lucrurile pe care le cumparam de fiecare data cand mergem la cumparaturi. Lista ar trebui sa fie facuta la alimentele importante, care se consuma cel mai des: carne, branzeturi, lactate, oua, fructe, legume, asta e o comparatie buna. Detergentul si sapunul mi se pare irelevante, tinand cont ca poti sa fii destept si sa iti iei ce e la oferta sau sa nu faci figuri si sa stergi “detergent capsule” de pe lista, cand sunt altele mult mai convenabile pe raft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top