Stiri

Mai putine TIR-uri si camioane prin Iasi, Directia Regionala Vamala se muta in CUG, la Tehnopolis

Desi centura orasului a fost inaugurata acum mai bine de un an in urma, aceasta nu este folosita decat pentru a ajunge in satucele de la marginea Iasului, dar in scurt timp vom avea mai putine TIR-uri si camioane prin Iasi, pentru Directia Regionala Vamala de langa Gara Internationala de langa Gara Nicolina, se mută in CUG, la Tehnopolis, la iesirea din oras spre Vaslui. Motivul pentru care toate TIR-urile care trec prin Iasi sunt nevoite sa intre in oras este pentru ca verificarile incarcaturilor se fac in apropierea Garii Nicolina, langa Gara Internationala, astfel soseaua de centura a orasului inaugurata in luna august 2012 nu serveste scopului propus.

Dupa mai bine de un an oficialii orasului s-au pus de acelasi acord de a muta la Tehnopolis toata activitatea vamala, in scurt timp se va semna contractul si traficul Iasiului va fi mult mai degajat prin lipsa masinilor de mare tonaj ce trec prin oras. Dupa spusele conducatorilor orasului, mutarea se va face pana la finalul acestui an, astfel toate TIR-urile ce intra in oras pe drumul European ce vine dinspre Targu Frumos vor trebui sa urce pe soseaua de centura a orasului care se termina in localitatea Lunca Cetatuii, unde masinile de mare tonaj vor intoarce prin Ciurea pana in CUG.

Practic si acest sediu a Directiei Vamale ce va fi in CUG la Tehnopolis este unul temporar, pentru ca sediul nou va fi in Miroslava unde se va construi un parc industrial al Consiliului Judetean Iasi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top