Stiri

Vinul saptamanii: Cimarosa Zinfandel Rosé, California

Zinfandel este un soi specific californian rosu, initial se spune ca ar originea ar fi croata si ca ar fi echivalenta din punct de vedere genetic cu strugurii Primitivo ce se gasesc in sudul Italiei. Strugurii Zinfandel au fost introdusi in viile din California, Statele Unite ale Americii, in perioada goana dupa aur, astazi producatorii de vinuri il folosesc pentru cel mai celebru vin din acea regiune, ce se potriveste de minune pentru stilul de viata din California.

Cimarosa Zinfandel Rosé, California are un gust proaspat si aromat de capsuni, zmeura, un gust echilibrat specific Californiei. Merge de minune consumat cu gustari sarate, dar si dulci sau picante. Puteti consuma alaturi de un pahar de Cimarosa Zinfandel Rosé, California fructe de mare, ciocolata cu aroma de cafea, dar si tot felul de salate.

In Romania nu este un vin foarte cunoscut, se gaseste doar in magazinele Lid. Este singurul vin consumat de noi fara dop de pluta, efectiv are un capac ce se desfileteaza, putem spune ca acest vin este unul din cele mai bune rose-uri consumate pana in prezent, pretul e foarte mic iar gustul foarte suculent si memorabil.

Vinul saptamanii: Cimarosa Zinfandel Rosé, California este unul rose demi-dulce, are 10,5% alcool, pretul unei astfel de sticle este de aproximativ 12,99 Lei.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Cea mai tare oferta de la Lidl Romania – “Vinul o lume intreaga de posibilitati” – Bogdan Alupoaie Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top