Stiri

Cei mai bogati ieseni in Topul Forbes 2013

La Iasi se regasesc in Topul Forbes 2013, cei mai bogati 13 ieseni ce au o avere totala de peste 248 milioane de euro, spre deosebire de anul 2012 cand erau 14 ieseni la numar, cand averea totala era de 310 milioane de euro. Cel mai bogat iesean ramane Iulian Dascalu care detine lantul de mall-uri din Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava dar si complexul urbanistic Palas, unic in Europa, din Iasi. Dupa calculele si punctajele celor de la Forbes Romania, acesta are o avere de 90 milioane de euro, in scadere cu 10 milioane de euro fata de anul trecut, ceea ce il face sa ocupe locul 38 din 500 cei mai bogati oameni din tara dupa topul Forbes.

iPhone 5S si 5C in oferta Orange, Vodafone si Cosmote

Urmatorul cel mai bogat iesean in topul Forbes se pozitioneaza pe locul 152 si este vorba despre Constantin Comanescu, patronul Remat, Combeton, PIeta etc. cu o avere estimata la 27 de milioane de euro, urmat de locul trei iesean, locul 159 din topul 500 Forbes, dupa avere ocupat de Dan Fitterman, detinatorul spitalului privat Arcadia, clinicile Arcadia, fabrica de medicamente Fiterman Pharm, cladiri de birouri, pensiunea si restaurantul Little Texas, o avere calculata la 25 milioane de euro. Pe locul patru este Danut Prisecariu, patron al Hotelului Traian, Hotel Astoria, Hala Centrala dar si mall-ul Uvertura din Botosani, cu o avere estimata la 20 milioane de euro, cu 4 milioane de euro mai putin ca anul trecut, ceea ce il face sa ocupe pozitia 191 in Top 500 Forbes.

Pe locul 5 se afla Neculai Apostol si fii sai care detin brandul Kosarom, cu o avere de 16 milioane de euro, in scadere cu 2 milioane de euro fata de anul trecut, acesta ocupa locul 224 la nivel national. Pe locurile 6 pana la 9 se afla urmatorii ieseni ce au averile estimate la 10 milioane de euro, primul din acestia este Dan Stratan patronul Romcapital Invest, urmeaza George Ivanescu ce detine Build Corp si Build Corp Prefabricate, societati ce se afla neoficial in portofoliul lui Iulian Dascalu, cel mai bogat iesean in 2013. Tot cu 10 milioane de euro se afla dealerul auto Bogdan Pitigoi, ce mai detine incubatorul de afaceri Ideo si un parc logistic la Letcani, urmat de creatoarea de moda Irina Schrotter care are toate afacerile in jurul domeniului textilei.

Pe locurile 10 – 11 in topul pe Iasi al Forbes cu 9 milioane de euro se afla Lucian Grecu, patronul Hotelului Unirea si familia Ioan si Tereza Prisecaru, administratori ai firmelor Conex.

Ultimii doi cei mai bogati ieseni din topul Forbes sunt Bogdan Ciuhodaru, patron al postului de televiziune Iasi TV Life dar si multe alte afaceri imobiliare si Ioan Parau administratorul fimei Total Gaz, acestea avand averea estimata la aproximativ 7 milioane de euro.

Calculele facute de catre Forbes Romania nu i-au inclus in top si pe alti ieseni cu avereile la vedere precum Titel Sinescu care are IASICON, Maricel Popa ce detine Tehnoton, Viorel Cozma ce detine Conest, Michael Nseir, Relu Fenechiu, Cezar Caluschi, Toader Burtila, Gheorghe Chescu, Gabriel Surdu, Gabriel Mardarasevici, Doina Cepalis, familia Holicov, Vasile Lungu, oameni ca caror avutie depasesc lejer 10 milioane de euro, lipsesc din topul pe anul 2013.

Topul “Forbes 500 Miliardari” Editia 2013 va fi disponibil la toate magazinele de specialitate din 28 octombrie 2013.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Cei mai bogati ieseni in Topul Capital 2013 | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top