Stiri

Colegiul “Costache Negruzzi” are de astazi o clasa dotata tehnologic de la Samsung

Samsung Electronics România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, a inaugurat astăzi prima clasă SMART din județul Moldova, la Iași, pentru elevii Colegiului „Costache Negruzzi”. Aceasta este a treia clasă SMART inaugurată în cadrul proiectului Smart Classroom, lansat anul trecut în România. Prima clasă de acest tip a fost realizată în cadrul Școlii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din București.

„Mi-aș dori, în calitate de profesor, educator și reprezentant al Inspectoratului General, să transformăm tableta într-un instrument util în activitatea de cunoaștere și descoperire – un suport pentru un proces educațional interactiv. Felicităm compania Samsung pentru că a creat oportunități moderne de învățare pentru elevii de astăzi și de mâine. Valorile unei școli de elită, alături de o companie de anvergură, sunt un exemplu de bună practică pentru societate, în ansamblul ei”, a declarat Prof.dr. Camelia Gavrilă, Inspector Școlar General Iași.

„Ne bucurăm că, împreună cu Ministerul Educației Naționale, am inaugurat trei clase digitale în România. Trăim într-o lume tot mai digitală, în care tehnologia are un rol important, mai ales în domeniul educației. Este și motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem să contribuim la dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor, atât de necesare pentru job-urile de astăzi și de mâine. Aceștia vor putea studia utilizând tehnologie de ultimă generație și vor putea accesa conținut interactiv, util în pregătirea lor profesională”, a declarat Mihaela Stănoiu, Responsabil CSR în cadrul Samsung Electronics România.

Smart Classroom este un proiect care oferă o soluție digitală de învățare completă care include atât suport hardware și software, cât și conținut digital, adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu. În clasa digitală, care a fost dotată cu 31 de tablete Samsung GALAXY Note 10.1, un E-Board, un Smart TV și două laptop-uri, elevii (de clasa a XI-a și a XII-a) vor putea studia cursul opțional „Succesul profesional”. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward.

Proiectul presupune crearea unei clase utilate complet cu tehnologie de ultimă generație în materie de tablete, E-Board-uri, Smart TV și laptop-uri. În plus, proiectul Smart Classroom facilitează comunicarea în timp real dintre profesori și elevi și încurajează schimbul de experiență cu alte licee, printr-o platformă cloud.

Samsung Electronics România și Ministerul Educației Naționale au semnat în luna iunie 2013 un parteneriat pentru amenajarea unor săli de clasă Smart în liceele din București, Timișoara și Iași cu echipamente IT de ultimă generație. În anul 2013, a fost inaugurată prima clasă SMART pentru Școala Comercială Superioară „Nicolae Kretzulescu” din București. Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a două noi clase de acest fel – la Timișoara (10 februarie, în cadrul liceului Pedagogic „Carmen Silva”) și la Iași (11 februarie, în cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”). Pentru a desemna liceul care să beneficieze de o clasă digitală, elevii timișoreni și ieșeni au fost provocați să-și dovedească creativitatea și abilitățile digitale printr-un material video de două minute, în care să arate de ce liceul lor merită să beneficieze de o soluție completă destinată învățământului digital – Smart Classroom.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top