Stiri

Gradina Zoologica si Zona de Agrement la Iasi pe strada Moara de Vant

Dupa atatia ani, la Iasi se va face o Gradina Zoologica pe strada Moara de Vant ce se va intinde pe o suprafata de 10 de hectare, dar surpriza municipalitatii nu se opreste aici, in cadrul proiectului respectiv se va face si o zona de agrement, toate acestea insumand o suprafata totala de peste 138 de hectare, planul de urbanism zonal fiind deja finalizat de catre primarie.

Proiectul Grădinii Zoologice nu a fost niciodată abandonat, ci a rămas în aşteptare din cauza costurilor. Mai avem un pachet de proiecte în aşteptare, din lista de rezervă de pe POR Axa I, pentru că noi am reuşit să ne ocupăm toţi banii care au fost alocaţi prin proiectele pe care le avem în derulare, plus cele două care stau la semnat, aici fiind vorba despre Plaja Nicolina şi strada Alexandru Lăpuşneanu, inclusiv Piaţa Unirii. Avem în plan să pregătim spre finanţare proiectele autogării şi grădinii zoologice, cu condiţia să îşi găsească, în ghidul de finanţare, poziţii care ar putea atrage fonduri europene”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

In anul 2008, de la Iasi pelca un proiect foarte bine pus la punct pentru amenajarea unei gradini zoologice, in locul celei care a functionat candva in zona Bucium, dar si o propunere de o suprafata de 12 hectare in zona Breazu.

„Era o discuţie la nivelul Primăriei Iaşi, dacă toată partea de distracţii o ducem spre zona Ciric şi Moara de Vânt, sau mai rămânem dispersaţi spre zona Breazu. Dar, acest lucru depinde şi de cum va veni ghidul de finanţare. Dacă vine şi spune că se poate crea un complex de distracţii de tip parc Disneyland, care ar putea îngloba şi o grădină zoologică pe acea suprafaţă de aproximativ 138 de hectare din Moara de Vânt, în care sunt introduse şi locuinţe, şi baze sportive, şi zone de distracţie, ne gândim dacă rămâne acolo sau se mută spre Breazu. Pentru grădina zoologică ar putea fi luate în calcul aproximativ 10 hectare de teren, dacă vorbim de Moara de Vânt”, a completat Mihai Chirica.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

2 Comments

2 Comments

 1. Radu I

  January 10, 2014 at 4:00 pm

  Gradina zoologica pentru babuinii ce salasluiesc acum in primarie propun …cu gratii groase si lacate mari ale caror chei sa fie aruncate in bahluiul navigabil de pe telegondola mirifica din padurea taiata a ciricului…
   
  Cat de cretin sa fii sa iti faca placere sa vrei sa vezi animale salbatice inchise intr-o colivie ?!?! Peste tot in lume se renunta la gradini zoologice si animalele sunt returnate in salbaticie sau in rezervatii bine puse la punct… Wtf is wrong with you people ?! Really gradina zoologica ?
  Mai bine puneti mana si plantati niste copaci mai bombalailor ca o sa va sufoce poluarea si praful din urma santierelor si a strazilor deafundate din acest oras.

 2. Vladimir

  June 22, 2015 at 1:03 pm

  Nu-mi vine sa cred ca se incearca construirea unei asemenea mizerii la iasi. animalele nu sunt comoditati, nu sunt obiecte pentru amuzamentul nostru!
  devino vegan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top