Stiri

Noi curse de pe Aeroportul Iasi spre Tel Aviv, Zakynthos, Rhodes, Heraklion si Bergamo

Ceea ce se intampla cu Aeroportul Iasi devine din ce in ce mai interesant, dupa declaratiile aparute saptamana trecuta facute de Cristian Adomnitei precum ca exista foarte mari sanse ca de la Iasi sa se poata zbura cu Lutfhansa si Turkish Airlines, acum mai apar noi zvonuri despre curse din Capitala Moldovei. Informatiile de mai jos sunt preluate de pe forumurile romanesti destinate pasionatilor de turism, avioane si asa mai departe.

Intr-o postare apar informatii precum ca din 2 iunie 2014 de la Iasi se va putea zbura cu Air Bucharest spre Antalya (Turcia), zbor de sezon care cu siguranta va fi disponibil doar pe perioada verii, cel tarziu septembrie, alt zbor realizat de aceasi companie va fi spre Heraklion (Grecia) si va deveni disponibil pe 11 iunie 2014.

Tot aceasi sursa preconizeaza ca Tarom va face cursele sezoniere spre Antalya din 8 iunie 2014 si pre Rhodes (Grecia) din 19 iunie 2014.

Surpriza cea mai mare este de la Blue Air, care va reveni la Iasi tot cu astfel de curse sezoniere spre Zakynthos (Grecia) incepand cu 16 iunie anul acesta. Zvonurile spun ca din cauza lipsei de aeronave de la Tarom va intra si Blue Air cu astfel de curse de sezon pentru a satisface cerintele celor care zboara de la Iasi, mai ales ca anul acesta a fost un an record de pasageri ce au folosit Iasiul ca punct de plecare.

Alte zvonuri spun ca ca din 31 martie 2014 (RO157 si RO158), va aparea cursa Iasi – Tel Aviv de la Tarom, insa cu un program care nu prea coincide cu celelalte curse de la Iasi: Luni : 11.40 IAS-TLV-IAS 19.00, Joi : 18.25 IAS-TLV-IAS 01.25 (+1), cursa care inca nu e bagata oficial in sistemul celor de la Tarom. Aceasta cursa a fost ulterior confirmata de catre Tarom.

Cursa va fi de 2 ori pe saptamana si folosind situl de la Tarom si realizand o simulare, pretul unui bilet Iasi – Tel Aviv costa undeva la 218 Euro, pret care nu este chiar tocmai foarte mic, mai ales ca in simulare s-a folosit ca data d eplecare luna septembrie 2014.

Avand in vedere ca Tarom face profit din cursele cu plecare de la Iasi spre Italia, compania aeriana se gandeste sa bage in sistem din primavara si traseul Iasi – Bergamo.

Aceste informatii sunt la nivel de zvon, unele se pot intampla, iar altele nu, ce-i drept este ca Aeroportul din Iasi este in crestere, iar companiile aeriene isi vor dori sa poata ateriza si aici, cresterea numarului de pasageri din Iasi va creste si in 2014 prin curse noi si chartere.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top