Stiri

Vezi care sunt cele mai frumoase 10 patinoare din lume

Anotimpul cel mai distractiv este fara doar si poate iarna, fie ca te plimbi, te dai cu sania, schiurile, bataie cu bulgari sau sa patinezi. Peste tot in lume exista mii de patinuare, ba chiar si la Iasi avem unul care s ebucura de un real succes, unele sunt ca un magnet pentru turisti dar si pentru localnici, la urma urmei fiecaruia ii place sa se dea cu patinele. In lista de mai jos poti vedea cele ami frumoase 10 patinoare din lume.

1. Lac de Joux. Elvetia.

Acesta este cel mai mare patinoar din lume si este situat pe lacul muntos Joux, Lac de Joux, din Elvetia. Are o suprafata de aproape 5 milioane de metri patrati, aici venind turisti din toata Europa pentru a se da cu patinele. Lacul este superb si ceea ce il face mai cunoscut este faptul ca ingheata doar doua saptamani pe an, astfel iubitorii de patinaj si de Elvetia asteapta aceste zile cu mare nerabdare. In perioada iernii aici au loc competitii de patinaj artistic si tot felul de evenimente inedite.

2. Lacul Patersvoldsemer. Olanda.

Desi este mai mic decat Lac de Joux din Elvetia, undeva la jumatate ca suprafata, 2,7 milioane de metri patrati, Lacul Patersvoldsemer este situat in Sud-Vestul orasului orandez Groningen, fiind o parte a lacurilor Groningen – Drenthe. In perioada calda a anului aici vin turisti pentru a se plimba cu barca, insa iarna, lacul se transforma intr-un imens patinoar. Acest lac este considerat cel mai larg patinoar, intins pe mai mult de 10 km.

3. Canalul Rideau. Canada.

Canalul Rideau din Canada are o suprafata de 1,62 metri patrati si se intinde aproape prin tot centrul capitalei Ottawa, si din acest motiv, localnicii folosec patinele pentru transport, ba chiar oficialii orasului au inventat si semne de circulatie pentru patinatori: verde – mergi mai departe, rosu – prea cald.

4. Patinoarul artificial din Mexico City. Mexic.

Patinoarul artificial din Mexico City are o dimensiune de 32.000 de metri patrati, acesta a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare patinoar artificial din lume. Pentru a mentine gheata, sub patinoar sunt conectate tot felul de tevi pe o lungime de 74 de mile, ce mentin temperatura constanta.

5. Patinoarul din parcul Gorki, Rusia.

Patinoarul are 15.000 de metri patrati si este alcatuit din patru sectoare: de dans, pentru copii, petntru hochei si cel de baza, de-a lungul patinoarului se afla un pod special din lemn.

6. Piața Roșie din Moscova. Rusia.

Patinoarul principal din capitala Rusiei se afla in Piata Rosie din Moscova, de 6 ani incoace a devenit patinoarul preferat al localnicilor. Acesta ocupa o zecime din Piata ROsie si se intinde pe 22.700 de metri patrati si nu este doar pentru patine, se organizeaza des meciuri d ehochei sau reprezentatii diverse. Ca toate lucrurile sa fie mai frumoase, in apropiere este construit un mic oras din lemn ce iarna de iarna este ornat specific sarbatorilor de Craciun.

7. Wollman Rink. New York, SUA.

Patinoarul din New York, Statele Unite ale Americii are 2.600 de metri patrati, Wollman Rink are 64 de ani si este spatios, frumos, cochet si in ultimii ani a devenit chiar si foarte faimos datorita numeroaselor scene romatice filmate pe acest patinoar.

8. Patinoarul din Paris. Franța.

In fiecare an, Primaria orasului Paris ii bucura pe locuitori dar si pe turisti cu patinoarul amplasat chiar langa Primarie, acesta are 1635 de metri patrati si se bucura de un real succes.

9. Seefeld, Austria.

Seefeld este un satuc din Austria si se bucura de o popularitate foarte mare cand vine vorba de sporturi de iarna, aici se poate schia, patina si asa mai departe, patinoarul are 1.500 de metri patrati si este deschis din luna decembrie pana in luna martie in zona Zillertal.

10. Patinoarul de pe Turnul Eiffel. Paris, Franța.

Are doar 200 de metri patrati dar fiind amplasat in inima Parisului, chiar in Turniul Eiffel, asta il face sa fie unul foarte cautat de catre turisti mai ales. Pe langa faptul ca patinoarul se afla la 57 de metri, acesta ofera o panorama senzationala asupra orasului. Atmosfera din acest loc este amplificata de muzica franceza si de efectele luminilor, in plus acolo poti gasi cafea fierbinte, ceai, vin fiert si multe alte suveniruri specifice Parisului, dar toate acestea in fiecare an pana pe 31 ianuarie.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top