Evenimente

Vineri si sambata Angajatori de TOP ajunge la Iasi

Vineri 21 si sambata 22 martie, Angajatori de TOP ajunge la IasiPeste 1000 de oportunitati de cariera, 30 de companii participante si in jur de 5000 de vizitatori sunt asteptati la cel mai mare targ de cariera din Iasi. In perioada 21-22 martie, la Atrium, Palas Mall Iasi va avea loc editia locala a targului de cariera – Angajatori de TOP.

Pentru cele peste 1000 de pozitii deschise, vizitatorii evenimentului pot aplica cu un singur CV BarCODE. Tot ce trebuie sa faca un candidat, este sa intre in contul personal de pe www.hipo.ro, sa selecteze iconita de descarcare CV BarCODE pentru Angajatori de TOP si sa il printeze intr-un exemplar.

Angajatori de TOP ofera posibilitatea vizitatorilor sa intre in dialog cu oameni de business din cadrul companiei, reprezentanti de HR sau chiar top management, sa aplice la joburile deschise de companiile prezente si sa afle care sunt competentele pe care le cauta angajatorii in acest moment. Chiar si pentru candidatii care nu isi cauta activ un loc de munca, participarea este o ocazie buna pentru a intelege evolutia pietei in acest moment.

Vineri si sambata Angajatori de TOP ajunge la Iasi

Celor care intentioneaza sa participe la Angajatori de TOP Iasi (21-22 martie) le recomandam sa aiba in vedere cateva aspecte care ii vor ajuta sa profite la maximum de aceasta experienta. Inainte de eveniment le recomandam sa isi actualizeze CV-ul. Sfatul nostru este sa se asigure ca au mentionat in CV toate experientele relevante pentru pozitiile la care vor sa aplice. Sa viziteze site-ul www.hipo.ro pentru a afla lista companiilor participante si pozitiile deschise. Odata ce au aflat lista angajatorilor care vor fi prezenti, sa se informeze despre acestia si sa-si pregateasca cateva intrebari pe care sa le adreseze reprezentatilor, la stand.

Cateva astfel de intrebari pot fi: „Din cate etape este format procesul de selectie in cadrul companiei dvs?”, „Care sunt asteptarile pe care le aveti de la un candidat care aplica pentru pozitia aceasta”.

“Cel mai adesea studentii se considera fara experienta si lasa gol acest capitol din CV. Din punctul nostru de vedere orice proiect la care au lucrat in timpul facultatii este o experienta relevanta. Important este sa isi poata descrie propria contributie. De asemenea voluntariatul, implicarea in organizatiile studentesti reprezinta puncte de interes. Cel mai important este sa avem un dialog sincer, sa poata descrie detaliat experientele trecute in CV si sa poata purta o conversatie scurta in limba engleza” – Anica Stoica, HR Manager Continental Automotive Romania, HR Country Coordinator Continental Romania.

“Este important ca vizitatorii sa stie ce isi doresc din punct de vedere profesional (aria in care si-ar dori sa activeze). Astfel, angajatorii pot oferi detalii specifice despre domeniul de interes al candidatului si pot raspunde la intrebari punctuale. De asemenea, este bine pentru candidati sa isi cunoasca setul de abilitati pe care doresc sa le foloseasca la un viitor job, astfel incat angajatorii sa le poata face recomandari despre rolurile pe care le au disponibile. Nu in ultimul rand, angajatorii vizeaza sa discute cu candidati seriosi, care dau dovada de maturitate in gandire, chiar daca experienta profesionala nu este una vasta” – Oana Calcan, Recruitment Supervisor, Stefanini.

Vineri si sambata Angajatori de TOP ajunge la Iasi

La capitolul sfaturi pentru participarea din timpul evenimentului, le recomandam sa vina la inceputul sau la sfarsitul programului. In acest mod vor evita aglomeratia. Sfatul nostru este sa opteze pentru o vestimentatie business casual, ca si cum ar participa la un interviu. Nu in ultimul rand le recomandam vizitatorilor sa participe la workshop-uri, deoarece in acest mod vor avea o sansa in plus sa interactioneze cu angajatorii, sa ii cunoasca mai bine si sa afle mai multe detalii despre companie. In cadrul targului de cariera Angajatori de TOP Iasi vizitatorii au ocazia sa:

• participe la 12 workshop-uri si conferinte sustinute de companii precum: Endava, Xerox, MiOS Romania, SCC Services Romania si Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica și Inginerie Nucleara de la Magurele. Cateva dintre temele abordate in cadrul conferintelor si workshop-urilor sunt: “Angajarea in 4 pasi”, “.NET programmers and architects: here are your options”, “Grow your talent, create your future”, “Make your life easier: Discover Home Automation with MIOS”etc.
• beneficieze de consiliere in cariera cu privire la modul de prezentare a CV-ului. La standul CV Clinic vor primi gratuit feedback din partea consultantilor in resurse umane cu privire la modalitatile de redactare a CV-ului si sfaturi despre cum isi pot imbunatatit CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor.

Printre companiile prezente in aceasta primavara, putem mentiona: Thales Systems, Stefanini, Endava, Teamnet International, Brainspotting, Jxee Lb, Nova Data, Netop, MiOS Romania, Optymyze, Unicredit Business Integrated Solutions, Miele Tehnica, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica și Inginerie Nucleara de la Magurele, TRW Airbag Systems, Continental, ProCredit Bank, Xerox, Capgemeni, SCC Services Romania.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top