Stiri

Targ de joburi pentru absolventi

Targ de joburi pentru absolventi
Targul virtual Hipo.ro pentru absolventi este un eveniment de recrutare adresat studentilor si masteranzilor care vor sa se angajeze in aceasta vara. Evenimentul se desfasoara la nivel national, pe www.hipo.ro, si reuneste 27 companii care isi desfasoara activitatea in domenii precum: financiar – bancar, IT, inginerie, telecomunicatii, retail, FMCG si consultanta. Cei care acceseaza www.hipo.ro vor avea sansa sa discute cu o parte dintre reprezentantii companiilor participante si sa primeasca raspunsuri legate de joburile care prezinta interes pentru ei. In cadrul editiei cu numarul 8 a Targului Virtual Hipo.ro pentru absolventi sunt deschise 600 de joburi si programe dedicate studentilor si absolventilor.

Accesul la Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi este posibil 24h din 24h pana pe 15 august pe www.hipo.ro. In urmatoarea perioada cei care vor accesa sectiunea dedicata evenimentului vor putea participa la sesiuni de interactiune cu trei dintre companiile participante:

• Asseco South Eastern Europe Romania (22 iulie, ora 14:00) va sustine un webinar in care vor fi abordate subiecte precum: pozitiile deschise in cadrul companiei, procesul de recrutare, ce inseamna o cariera in dezvoltarea de aplicatii software pentru domeniul bancar;

• KPMG (23 iulie, ora 13.00) va sustine un webinar despre structura programelor de internship deschise, oportunitatile de invatare si dezvoltare din cadrul companiei. Programul este adresat absolventilor de la facultatile cu profil Economic, Politehnica, Matematica, Chimie, Fizica, care detin abilitati avansate de comunicare in limba engleza si s-au implicat in timpul facultatii in diverse activitati extracurriculare;

• reprezentantii companiei Genpact vor raspunde la intrebari prin intermediul paginii de Facebook Hipo.ro – https://www.facebook.com/www.hipo.ro, in perioada 21 iulie – 4 august 2014. Compania are deschise o serie de pozitii pentru studenti si absolventi care detin abilitati de limbi straine, printre care: franceza, italiana, spaniola sau germana.

Pana pe 15 august cei care viziteaza pagina dedicata evenimentului pot aplica la peste 600 de joburi entry-level, programe de internship si stagii de practica. Pentru oportunitatile de cariera deschise de companiile participante, candidatii pot aplica indiferent de orasul in care locuiesc, joburile fiind deshise la nivel national. Cateva dintre orasele in care sunt deschise oportunitati de cariera sunt: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Piata Neamt, Brasov, Arad, Alba Iulia, Ploiesti, Deva, Hunedoara, Constanta, Sibiu, Oradea etc. In plus, cei care vor sa urmeze o cariera internationala pot aplica la pozitiile deschise in tari precum Cehia si Bulgaria. Candidatii interesati sa participe la Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi trebuie sa isi creeze un cont si un CV pe portalul de cariera www.hipo.ro. Dupa logare, pot intra pe platforma evenimentului si pot aplica la oportunitatile de cariera oferite de cele 27 de companii participante.

In ceea ce priveste competentele cerute de angajatori, specialistii in recrutare apreciaza atat candidatii care au finalizat o facultate cu profil economic sau tehnic (in special Automatica si Calculatoare, Electronica, Cibernetica), la care se adauga cunosterea unei limbi straine (engleza sau o alta limba de circulatie europeana). Insa, cel mai important, angajatori cauta in randul studentilor si absolventilor dorinta sa invete si sa se specializeze la locul de munca. Majoritatea companiilor ofera in primele 3 luni de la angajare training intensiv care sa faciliteze transpunerea cunostintelor academice in proiecte reale, iar tinerii sa se familiarizeze cu modul de lucru din companie.

“ProCredit Bank ofera absolventilor de studii superioare, indiferent de profilul studiat, oportunitatea de a se alatura echipei noastre prin programul Young Bankers. Acesta reprezinta principala modalitate de acces in cadrul ProCredit Bank, fiind vorba despre un curs introductiv intensiv organizat pe durata a sase luni, in teoria si practica activitatii financiar-bancare dintr-o perspectiva responsabila. O remuneratie lunara este platita participantilor pe toata durata programului. Incurajam tinerii care vor lua parte la Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi sa se intereseze despre compania la care doresc sa aplice pentru o pozitie, indiferent daca este vorba despre un internship sau despre un job full time. De asemenea, sfatul nostru pentru tinerii absolventi este sa acorde o atentie sporita scrisorii de intentie, prin descrierea motivatiei personale cu privire la pozitia pentru care aplica” a declarat Andreea Florescu, Director Resurse Umane, ProCredit Bank Romania.

“Ne adresam tinerilor absolventi cu profil tehnic, cu precadere absolventi ai facultatilor Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din ASE sau Automatica si Calculatoare din Universitatea Politehnica. Pentru ei avem posturi deschise in consultanta, customer service sau dezvoltare software. Pentru cei care inca nu si-au finalizat studiile avem programe de internship deschise pe tot parcursul anului, in cadrul carora acestia isi pot demonstra abilitatile si cunostintele dobandite in realizarea unui proiect pe care si-l pot alege ei insisi. Internshipurile dureaza in medie 3 luni, la finalul carora se desemneaza cel mai bun proiect care este premiat, iar studentii care au avut cele mai bune rezultate pot ramane in cadrul companiei ca si angajati full-time sau part time” – Tania Ion, HR Manager, ORTEC Central & Eastern Europe.

Printre companiile participante amintim: Asseco South Eastern Europe Romania, BCR, EURO TRADE SECURITIES, Genpact, IBM, KPMG Romania, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, AMIQ Consulting, AT&T, BeeNear, Brainspotting, Camline, Deloitte, Host Europe Group, Lidl Romania, Optaros, ORTEC Central & Eastern Europe, Philip Morris Romania, Rewe Romania – Penny Market, ROUTE 66, ThinSlices, TRW Airbag Systems, Xerox, Zentiva.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top