Stiri

Cafea si dulcegarii la Jassyro de 1 Decembrie

Cafea si dulcegarii la Jassyro de 1 DecembriePentru că la Jassyro nu se vinde țuica și știm cu toții că țuica este singura care se potrivește cu sărmăluțe și mămăligă și chiar dacă țuica merge de minune cu fasole cu ciolan și ceapă zdrobită cu pumnul, dar la Jassyro tot nu se vinde țuica, și pentru că și-au dorit să poată face fasole cu ciolan sau o oală mare cu sarmale, dar coffeshop-ul lor ar fi devenit neîncăpător, din cauza ceaunului, s-au hotărât să sărbătorească ziua noastră a tuturor românilor altfel.
“Altfel” m-a dus cu gândul imediat la americanismul “blend of culture” și așa mi-am adus aminte de cât de cosmopolit era și este Iașul.” a spus Silviu. Așa că după ce am stabilit că Iașul este “o cadențare de bine și de rău” și că se găseau laolaltă armeni, greci, turci, evrei și alții cu poveștile lor, s-au gândit să facă “un mise en place” cât mai internațional.

Trecătorii pot face poze cu români sadea veniți, de hăt din Dobrogea și le vor posta pe facebook încât să știe lumea-ntreagă că în Iași suntem cu toții ai patriei fii mândri. Hai la Jassyro să spui lumii de ce iubești România și de ce îi urezi “La mulți ani!”.

Silviu și Dana spun că ne vom înfrupta din rahat turcesc adus din Cornul de Aur al mărețului Stambul, dar pe care evreii smeriți cu chipa pe cap îl vindeau în trecut sub un slogan atât de cunoscut tuturor ” rahat cu apa rece”, probabil unul dintre cele mai vechi din Iași. aNoi vom vinde rahatul, însă vom da bonus apa rece!” spune Silviu zâmbind.

Cafeaua va fi schimbată de data asta. Daniela mi-a zis că ava fi o Columbia prăjită de un bătrân armean din București . Haig Keskerian în adugheana cu cafea a și că încă mai uzează secrete ancestrale pentru a rezultă o cafea de povești și, deși prăjește cafea și pentru espressor el recomanda în continuare ibricul făcut la foc mic”, după cum bine știi Dana a luat locul 2 la competiția de săptămâna trecută la concursul de preparare a cafelei la Ibric, așa că putem încerca și noi.

Jassyro s-a pregătit cu dulcegării din vremuri de odinioară, e drept de data mai recentă. C.I.P sunt unicele bomboane ale copilăriei multora dintre noi. Mentosanele sunt cele care împrospătau respirația părinților noștri. Eugenia era pachețelul pentru școală, glucoză era cea cea care punea la încercare dinții oricărui copil. Pentru cei care își mai aduc aminte de Kiss, ciocolată cu cremă dorită de toată lumea în perioadă anilor ’90.

Cafea si dulcegarii la Jassyro de 1 Decembrie

Da, va puteți înfrupta din toate acestea duminică și luni la Jassyro!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top