Stiri

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, se aprind luminiţele de Crăciun

Parada militară va avea loc pe strada Anastasie Panu. Figurine şi instalaţii electrice vor fi montate în toate cartierele. Ceremonia va începe la ora 11.00, în zonă urmând a fi impuse restricţii de circulaţie, respectiv pe strada Anastasie Panu şi strada Palat.

Potrivit Primăriei Iaşi, după intonarea Imnului Naţional, se va oficia serviciul religios şi vor fi rostite alocuţiuni de către liderii administrativi ai Iaşului şi reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi Episcopiei Romano – Catolice. Coroanele de flori vor fi depuse la monumentul ecvestru al domnitorului Ştefan cel Mare. În final, pe str. Anastasie Panu va avea loc defilarea detaşamentelor de onoare ale Garnizoanei Iaşi, cu un efectiv de 200 de militari.

Ca şi anul trecut, din cauza condiţiilor cauzate de pandemia de COVID-19, nu va fi organizat un spectacol şi nu va fi oferită masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi. Accesul publicului este însă permis cu condiţia purtării măştii de protecţie, a dezinfectării mâinilor şi a păstrării distanţei fizice de un metru între participanţi”, se arată într-o informare a Primăriei.

Tot pe 1 decembrie, ar urma să fie aprins sistemul de iluminat festiv. Pe pietonalul Ştefan cel Mare a fost montată, în weekend, roata panoramică la intersecţia cu str. I.C. Brătianu. Cu această ocazie, zona pietonală a fost extinsă spre Teatrul Naţional şi, respectiv, Casa Modei, circulaţia rutieră urmând a fi reluată în ianuarie 2022.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top