Stiri

Billa si Dedeman la Tesatura – o noua explozie de super-hyper-marketuri la Iasi

Billa si Dedeman la Tesatura - o noua explozie de super-hyper-marketuri la Iasi
Conducerea orasului Iasi ne surprinde din nou, desi a spus ca lucrurile importante au nevoie de timp, incep sa cred ca intram in criza de timp. Domnia domnului primar a fost plina de promisiuni, unele s-au realizat, iar altele nu, dar orasul arata destul de bine, nu cred ca sunt foarte multe de obiectat, dar cand promiti locuri de munca, nu cred ca ne-am gandit ca ele sa fie in consum, ci mai degraba in productie.

Toata lumea se plange de saracie, ca nu sunt bani, ca ne este greu la toti, ca vrem ajutor sa trecem peste saracie, dar la capitolul supermarketurilor suntem pe locul unu daca excludem Bucurestiul. Pe langa faptul ca avem o multime de super-hyper-marketuri care culmea sunt situate in oras, nu la magine precum in majoritatea oraselor dezvoltate din Europa, acum o veste bomba este scoasa in prim plan si anume ca in locul Iasitex (Bulevardul Primăverii nr. 2), teren cumparat de catre Green Plaza SRL in anul 2008 pentru suma de 21 milioane de euro (460 euro metrul patrat), se va construi un supermarket Billa si un Dedeman, lucrarile urmand a incepe in primavara acestui an. Mai multe informatii despre subiectul asta gasiti pe siteul celor de la Ziarul de Iasi.

Fabrica Tesatura din Iasi in trecut

In acel spstiu cumparat de catre cei de la SC Green Plaza SRL urma a se construi Iasi Plaza Mall si cateva cladiri de birouri, dar datorita unor studii, cumparatorii au realizat ca Iasul nu este pregatit de un nou mall si au renuntat la idee.

Daca tot se urmareste dezvoltarea orasului.. poate ne-ar trebui mai mult decat super-hyper-marketuri, poate daca se dureste legarea Iasului cu aeroportul din Frankfurt, un nod economic european, poate ar trebui sa aducem oameni de afaceri sa vada ca totusi producem ceva in orasul asta, sau poate daca tot piata imobiliara din Iasi este in crestere, poate ar trebui ca acea zona de la Tesatura sa se transforme intr-un cartier de blocuri sau poate ca ar trebui locuri de munca care sa fie platite cu mai mult decat 1200 de lei precum sunt salariile in domeniul de retail. Dar se pare ca domnul primar isi doreste mai multe super-hyper-marketuri ca sa ajungem sa ne batem pentru tigai si portocale dupa care sa ne vada o lume intreaga pe posturile internationale de televiziune.

Distrugem fabrici sa facem Mall-uri si pana la urma tot super-hyper-marketuri facem

Poate ar cam trebui sa mai aducem la Iasi afaceri gen Delphi, Lear Corporation, Continental, BMT Group, sa ajungem sa producem si sa exportam si dupa sa aducem oameni din afara orasului sa-si cheltuie banii in Capitala Moldovei.

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

 1. Cineva informat

  February 6, 2015 at 7:15 pm

  Din pacate, daca lumea s-ar interesa inainte de a scrie un articol si cine era proprietarul acelui teren… Cunosc Iasitex foarte bine si situatia fabricii deoarece parintii mei lucreaza acolo de ani buni, acel teren era in proprietate privata, a grupului SCR. Presedintele majoritar Stefan Vuza a fost cel care a vandut catre Green Plaza SRL, Primaria nu a avut nici o implicare iar primarul cu atat mai putin…
  Cu toate acestea insa sunt de acord ca ar trebui aduse mai multe companii importante in Iasi care sa creeze locuri de munca, in afara super-hyper-marketurilor.
  Insa nu trebuie mereu data vina pe primarie pentru tot ce se intampla rau, deoarece asa cum este precizat foarte bine in articol sa fim sinceri orasul nu arata rau. Are si primarul bulinele lui negre dar sa incercam sa nu ii atribuim toate relele din oras.

 2. Adri

  February 13, 2015 at 10:52 am

  Cineva informat, dacă planul urbanistic al Iaşului este bine realizat, dar cred că nici nu există, unele zone nu ar trebui populate de mall-uri, ci de zone industriale, zone rezidenţiale, etc. Dacă primăria nu e de acord, acolo nu se poate construi nici un mall. Deci da, şi primăria are o vină.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top