Culturale

Remus Azoiței și Filip Papa concertează la Iași în sprijinul educației copiilor din mediul rural

Remus Azoiței și Filip Papa concertează la Iași în sprijinul educației copiilor din mediul ruralFundația Serviciilor Sociale Bethany invită publicul ieșean pe 16 noiembrie la Serata Nobila – Concert de vioară și violoncel, un eveniment muzical de mare clasă cu participarea pro bono a doi artiști recunoscuți și iubiți de publicul din țară și din străinătate: Remus Azoiței – vioară și Filip Cristian Papa – violoncel.
Evenimentul va fi găzduit de Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu”, începând cu ora 18.30 și sunt așteptați peste 300 de invitați să se bucure de programul muzical din care fac parte lucrări îndrăgite din muzica clasică, precum: „Anotimpurile” lui Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni – Adagio în G minor pentru vioară și orgă și Joseph Haydn – Concert pentru violoncel și orchestră.

Remus Azoiței a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din orașul său natal, Galați. A obținut o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, la finalul pregătirii sale obținând titlul de Master of Music. În 2001, este numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind de asemenea cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 de ani a Academiei.

Filip Cristian Papa este membru fondator al Cvartetului Ad Libitum al Filarmonicii ieșene, cu care a obținut numeroase premii naționale și internaționale, între care, cel mai important la Evian (Franța), în 1997. A colaborat cu interpreți și ansambluri prestigioase, printre care Cvartetul Voces și violoncelistul Wolfgang Laufer din Cvartetul american Fine Arts. A susținut numeroase concerte în calitate de solist în țară și în străinătate.

“Ne-am obișnuit sa îi provocăm mereu pe ieșeni să fie buni și generoși, să vină alături de inițiativele noastre de a-i ajuta pe copiii aflați în dificultate. Să fie filantropi. Am învățat, în timp, să dăm evenimentelor noastre o notă de eleganță, astfel încât generozitatea prietenilor noștri să se manifeste în contextul în care merită. De aceea, de șase ani, în apropierea Crăciunului, oferim oamenilor care vor să ne fie alături, acest concert, care se reinventează printr-un nume și o imagine nouă” – a declarat Diana Maria Păiuș, Manager Zonal al Fundației Bethany.

Concertul este organizat și în acest an în sprijinul programului START – Program de consiliere, orientare în carieră și burse pentru elevii din mediul rural pe care Fundația Bethany îl derulează pentru al treilea an consecutiv. În cadrul acestui program, 38 de elevi din comunele Liteni, Vlădeni și Dobrovăț beneficiază de burse lunare, de consiliere profesională și de experiențe inedite în firmele ieșene, care să-i familiarizeze cu diverse domenii profesionale.
“Gemini CAD Systems este onorată să participe, pentru al treilea an consecutiv, la evenimentele caritabile organizate de Fundația Serviciilor Sociale Bethany. Credem că o astfel de implicare și, mai ales, constanța sa, are darul de a oferi un plus de normalitate și de umanitate copiilor olimpici din zonele rurale ale Iașului. Suntem o companie ieșeană și creăm produse inovative, bazându-ne exclusiv pe inteligența locală. De aceea, grija față de educația tinerilor din comunitate este o datorie morală pentru noi. În acest sens, susținem cu drag Serata Nobila și îi invităm pe toți cei care pot contribui la acest efort să ne bucurăm împreună de farmecul muzicii.” – a declarat Mihai Mocanu, Marketing Director la Gemini CAD Systems.

Serata Nobila este un eveniment sprijinit de Filarmonica de Stat Moldova Iași, Biblioteca Centrală Universitară și susținut de Primăria Municipiului Iași.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top