Stiri

Zboruri directe cu Blue Air din Iasi spre Cluj si Timisoara din octombrie

Zboruri directe cu Blue Air din Iasi spre Cluj si Timisoara din octombrieBlue Air anunta ca introduce doua noi destinatii interne de pe Aeroportul International Iasi.
Din luna octombrie 2016 se va putea zbura catre Timisoara si Cluj din Iasi, cursele vor fi zilnice, iar noutatea consta in faptul ca zborurile vor asigura si legatura dintre Cluj si Timisoara.
Aceste zboruri interne sunt primele din Romania dupa Bucuresti. Biletele pot fi achizitionate incepand cu 23 martie 2016, ora 14:00.
Dupa succesul avut pe ruta Iasi – Bucuresti, cei de la Blue Air extind cursele interne si nu este exclusa o discutie de zbor si catre Constanta in viitorul apropiat.

Program de zbor:

Luni, miercuri, vineri, duminica

07:00 IAS – 08:10 TSR
08:40 TSR – 09:20 CLJ
09:50 CLJ – 10:45 IAS

Marti, joi, sambata

07:00 IAS – 07:55 CLJ
08:25 CLJ – 09:05 TSR
09:35 TSR – 10:45 IAS

In trecut, zborul Iasi – Timisoara era realizat de catre compania aeriana CarpatAir.

In acest moment, de la Iasi la Timisoara se poate merge doar cu CFR, un drum care dureaza 17,5 ore plus intarzieri, fiind una din cele mai renumite in tara, din acest motiv avand porecla “Trenul Foamei”.

Zboruri directe cu Blue Air din Iasi spre Cluj si Timisoara din octombrie

In prezent, Blue Air opereaza zboruri din Iasi spre Bucuresti, dar si curse externe directe spre PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), alte trei zboruri urmand sa fie inaugurate incepand din aceasta saptamana, respectiv: BARCELONA (din 27 martie a.c.), BRUXELLES (din 30 martie a.c.) si KOLN (din 3 iunie a.c.). Prima cursa introdusa de compania Blue Air in programul de zbor al Aeroportului Iasi a avut loc in data de 26 octombrie 2015, spre Paris.

De la 1 octombrie 2016, iesenii vor putea zbura spre Cluj si Timisoara si retur, noile curse fiind asteptate cu interes, in special de mediul de afaceri. Cursele Iasi-Cluj-Timisoara-Iasi si Iasi-Timisoara-Cluj-Iasi vor fi efectuate zilnic de compania Blue Air care deja opereaza la Iasi spre alte destinatii, atat interne, cat si externe. Anuntul-surpriza vine cu doar cateva zile inainte de lansarea primului zbor Iasi-Barcelona.

Introducerea unor noi zboruri interne face parte din strategia de dezvoltare a portofoliului de rute al Aeroportului Iasi, fiind vorba de o premiera in ultimii 25 de ani, pana in prezent singura conexiune interna a Iasului fiind cu Bucurestiul.

In lipsa acestor legaturi aeriene, drumul cu masina pana la Cluj dura 6 ore, iar cel pana la
Timisoara dura 11 ore. Astazi, in aproximativ o ora, ajungi cu avionul la Timisoara sau Cluj, la preturi mult sub pretul carburantului consumat cu masina, in siguranta si confort. Multumesc partenerilor Blue Air, multumesc mediului de afaceri pentru rabdare si incredere”.

Gheorghe RACARU, Director General Blue Air: “Cu deosebita placere anuntam astazi introducerea a trei noi rute interne ce vor conecta Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara din 1 octombrie 2016, compania Blue Air ajungand astfel sa ofere pasagerilor zboruri catre 73 de destinatii europene. Clientii companiei se vor bucura de aceleasi servicii de calitate pe aceste noi rute, bucurandu-se de confort sporit si o durata redusa de zbor la bordul aeronavelor Boeing 737 Blue Air. Biletele de avion sunt deja disponibile la tarife incepand de la 89,99 lei (pret pe segment de zbor, TVA si taxe incluse, locuri limitate), pret ce include gratuit un bagaj de mana si un bagaj de cala. In timpul zborului pasagerii vor primi gratuit si un sandwich. Ne bucuram ca parteneriatul Blue Air cu Aeroportul Iasi este intr-o continua dezvoltare.”

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Din 1 iunie putem zbura de la Iasi cu Tarom spre Cluj - Istanbul | Iasi 4u

  2. Pingback: Din decembrie 2016 devine operabila ruta interna Iasi - Oradea | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top