Stiri

Aerostar Bacau anunta o investitie de 5,6 milioane de euro la Iasi

De mult timp s-a tot discutat subiectul unei baze Aerostar Bacau la Iasi langa Aeroport unde sa se faca mentenanta avioanelor si intr-un final dupa multe negocieri, zvonuri si nelamuriri, cei de la Ziarul Financiar anunta faptul ca ARS (Aerostar Bacau), detinuta in proportii de 71% de Iarom, anunta ca pe 24 Mai 2018 a semnat un contract de antrepriza pentru lucrari de autorizare, proiectare si construirea unui hangar de mentenanta pentru aeronave civile si anexa tehnica, in cadrul punctului de lucru deschis la Iasi.

Perioada contractului este de 18 luni, iar finantarea se realizeaza din surse proprii, investitia ridicandu-se la 5,6 milioane de Euro.

In toamna anului trecut, Aerostar a semnat un contract de concesiune a unei suprafete de 16.000 mp cu Consiliul Judetean (CJ), terenul fiind amplasat în incinta aerogarii iesene.

Compania Bacauana va achita o chirie lunara de 10.500 Euro pe o perioada de 49 ani, intentia Aerostar fiind de a construi un hangvar unde sa ofere mentenanta avioanelor de tip Airbus 320 si Boeing 737, la Iasi fiind posibil sa se lucreze la 3 aeronave simultan, hangarul in care Aerostar Bacau si va desfasura activitatea se afla la 500 metri de zona terminalelor.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top