rent a car iasi iasi
Evenimente

Absorbante pentru toate!

Această colectă este pentru a demonstra că gesturi solidare se pot face și cu minimă organizare, timp și bani. Numeroase femei încă nu își permit produsele necesare de igienă personală.

Acest eveniment reprezintă un semnal de alarmă pentru instituțiile statului, pentru care această temă rămâne în continuare neadresată. Iar femeile sunt tot cele care suferă consecințele.

Acest eveniment reprezintă un semnal de alarmă pentru corporațiile care fac profit în urma produselor de igienă pentru femei și care se implică prea puțin în a le face mai accesibile celor fără posibilități.
Acest eveniment reprezintă un semnal alarmă pentru noi, ca societate. Este important să conștientizăm că produsele de igienă personală nu sunt un lux, ci o necesitate lunară care asigură femeilor o viață demnă și acces în spațiul public. Nu ne propunem să rezolvăm această situație și nici să vă responsabilizăm individual.

De mici, am fost învățate că menstruația este un subiect despre care se discută doar în șoaptă, deși cel mai bine este să ne prefacem că ea nu există. La intersecția dintre tradițiile conservatoare ale bisericii care încă prezintă menstruația ca fiind ceva murdar sau respingător, a reclamelor în care menstruația este ilustrată steril, iar sângele devine albastru și a sexismului perpetuat social față de această temă, se află tot femeile cu vocea lor mult prea puțin ascultată.

Pentru că majoritatea femeilor au deja ani întregi în spatele lor în care au cumpărat absorbante lunar, încurajăm mai ales bărbații să participe la colectele noastre. Dacă doriți să vă solidarizați individual (si nu aparțineți niciunei firme sau oricărui tip de organizație) cu acțiunea noastră, ne vedem pe 8 și 9 martie în Iași, în Piața Unirii, la statuie.

Vă rugăm să verificați lista cu ce tip de produse puteți aduce!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top